MNENJE

Janša je Cerarja označil za strahopetca

Objavljeno 30. julij 2014 22.41 | Posodobljeno 30. julij 2014 22.41 | Piše: Mo. S.

Predsednik SDS Janez Janša se je odzval na idejo projektne pisarne, ki je zapisana v Cerarjevem osnutku koalicijske pogodbe.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Pogovori za morebiten vstop v koalicijo se nadaljujejo, najverjetnejši mandatar Miro Cerar pa je naletel na številne negativne odzive, kar zadeva njegov osnutek koalicijske pogodbe. Potem ko so stranke, ki nadaljujejo koalicijska pogajanja, svoja mnenja o osnutku že podale, se je na twitterju oglasil še predsednik SDS Janez Janša, ki trenutno preživlja zaporno kazen.

»Projektna pisarna je tipična ideja človeka, ki ga je strah, ki ne ve, kaj čaka predsednika vlade, in vnaprej prelaga odgovornost,« je zapisal.

Kaj bo projektna pisarna počela?

Naj spomnimo, da je v osnutku koalicijske pogodbe omenjen koncept vladne projektne pisarne, ki naj bi bila organizirana na ravni predsednika vlade. Skrbela naj bi za metodološko enotno izvajanje projektov, za koordinacijo sodelujočih ministrstev pri projektih in nadzor nad njihovim izvajanjem, izobraževanje bodočih vodij projektov in članov njihovih ekip, vzdrževanje baze znanja in skrb za projektni informacijski sistem, ob tem pa naj bi o uspešno končanih projektih informirala javnost.

Vodja projektne pisarne na bi bil ključni strokovnjak za področje projektnega menedžmenta, imenoval pa bi ga predsednik vlade.

Deli s prijatelji