OCENE

Janša ima v redovalnici zapisano dvojko

Objavljeno 31. januar 2013 18.52 | Posodobljeno 31. januar 2013 18.53 | Piše: A. K.

Iz politične krize bi se najlažje izvlekli, če bi premier Janez Janša odstopil.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Zaupanja ne izgublja samo vlada, temveč tudi predsednik vlade Janez Janša. Največji delež vprašanih namreč meni, da bi se iz politične krize najhitreje izvlekli tako, da bi premier Janša odstopil. Tako meni 35,6 odstotka vprašanih, 14 odstotkov anketiranih je mnenja, da bi se morale stranke odločiti za takojšnjo izvedbo predčasnih volitev, enak odstotek vprašanih pa misli, da bi bilo najboljše, če bi stranke predlagale novega mandatarja.

PS na dno lestvice

In čeprav državljani niso zadovoljni z delom Janeza Janše, je protikorupcijsko poročilo, ki je zaznalo korupcijsko tveganje pri obeh voditeljih največjih strank, veliko bolj vplivalo na položaj Pozitivne Slovenije (PS), ki je zdrsnila na dno strankarske lestvice, SDS pa ostaja na drugem mestu s 14-odstotno podporo – takoj za Lukšičevim SD, ki ga podpira 16 odstotkov vprašanih.

Janši slabe ocene

Dobrih 13 odstotkov vprašanih meni, da bi moral Janša vztrajati tudi, če ne bo imel večine v parlamentu, je razvidno iz ankete Večera. Ocene njegovega dela so kljub temu slabe. V  povprečju so anketirani, ki so delo vlade ocenjevali od ena do pet, vladi v redovalnico napisali dobro dvojko. Delo Janševe vlade so z najslabšimi ocenami ocenili mladi, dijaki, študentje, Podravci, Primorci, volivci SD, PS in Desusa.

Kljub političnemu viharju je takšnih, ki ne vedo, katero stranko bi volili ali pa sploh ne bi šli na volitve, skoraj polovica.
 

Deli s prijatelji