ROJSTVO

Janša ima sina Jakoba

Objavljeno 13. avgust 2013 14.26 | Posodobljeno 13. avgust 2013 14.26 | Piše: T. L.

Janez in Urška sta po Črtomirju dobila še enega sina, ki sta mu dala ime Jakob.

Idilična fotografija zakoncev Janša, ki jo je Janez objavil na facebooku

LJUBLJANA – »Jakob je pohitel in za šest dni prehitel rojstni dan bratca. Fant je zdrav in vesel in očitno radoveden. Naj mu bo svet prijazen,« je na twitterju sporočil prvak SDS Janez Janša. Janezu in Urški Bačovnik Janša se je po sinu Črtomirju rodil še drugi sin. 

Naj spomnimo: Urška je Črtomirja rodila pred skoraj natančno dvema letomaimage, in sicer 18. avgusta 2011. Če bi Jakob na svet prijokal nekoliko kasneje, kot je to na twitterju zapisal očka, bi bratca lahko skoraj na isti dan praznovala rojstni dan. Tako pa bosta lahko slavila v istem tednu. Janša se je v imenu družine na twitterju zahvalil dr. Jakobu Korenu in ekipi porodnišnice Celje, kjer so za Urško poskrbeli že v času prve nosečnosti in porodaimage. Ali je izbira imena za drugorojenca, ki je enako imenu porodničarja, ki je za Urško poskrbel ob rojstvu obeh sinov, znak zahvale zakoncev Janša, bosta novopečena oče in mati najverjetneje že v kratkem pojasnila javnosti.  

Četrtič že očka in prvič dedek 

Jakob je sicer že četrti otrok Janeza Janše: poleg novorojenčka Jakoba in Črtomirja, ki ju je rodila Urška, ima z nekdanjo partnerico Silvo Predalič že sina Žana in hčer Niko. Ker pa je pred meseci tudi Žan dobil otroka, in sicer hčerkico, je Janša že dedekimage. Janez in Urška sta se sicer poročila leta 2009. 

Deli s prijatelji