KRIZA

Janša čaka, ali bodo Virantovi sprejeli »iracionalne odločitve«

Objavljeno 23. januar 2013 18.05 | Posodobljeno 23. januar 2013 18.05 | Piše: T. L., STA

Kljub nekaterim ultimatom, izrečenim v javnosti, Janša in SDS nista dobila od DL nobenega sporočila, na objave s tiskovnih konferenc pa se ne mislijo odzivati.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Premier Janez Janša bo v četrtek predstavil svoje stališče, »če bodo danes nekateri sprejeli iracionalne odločitve«. To je pred svetom stranke DL, na katerem bo ta odločala o izstopu iz koalicije, povedal na novinarski konferenci v okviru vladnega obiska Notranjsko-kraške regije. Dodal je, da od DL niso dobili nobenega sporočila.

Na objave s tiskovnih konferenc se ne misli odzivati

Janša je ob tem povedal, da kljub nekaterim ultimatom, izrečenim v javnosti, ne on kot predsednik vlade ne SDS nista dobila od DL nobenega sporočila, »zato se nismo uradno imeli na kaj odzvati«. »Ne mislim pa se odzivati na objave s tiskovnih konferenc,« je dodal.

Do danes brez predlogov, brez zahtev

»Do danes nismo dobili nobenega predloge in nobene formalne zahteve od DL. Niti DL ni čutila potrebe po pogovoru s svojimi koalicijskimi partnerji, na primer med mano in njihovo poslansko skupino. Ni se še zgodilo, da bi stranka izstopila iz koalicije, ne da bi bila pripravljena poslušati drugo plat,« je povedal Janša.

Hipotetičnih stvari ne komentira

Hipotetičnih stvari tako, kot je dejal, ne komentira, prav tako ni želel širše komentirati torkovega sestanka koalicijskih strank. Povedal je, da je poskušal na sestanku koalicijskim partnerjem »razložiti posledice, ki jih lahko povzroči daljša politična nestabilnost zato, ker se rušita ta vlada in koalicija«.
 

Deli s prijatelji