SODIŠČE ODLOČILO

Janša brez odredbe, ki bi zaustavilo Klemenčičevo poročilo

Objavljeno 06. februar 2013 18.43 | Posodobljeno 06. februar 2013 18.56 | Piše: M. U.

Odvetnik premierja se bo pritožil na vrhovno sodišče.

Janez Janša.

CELJE – Senat upravnega sodišča v Celju je zavrnil zahtevo predsednika vlade Janeza Janše po izdaji začasne odredbe, ki bi začasno »blokirala« poročilo Gorana Klemenčiča, šefa komisije za preprečevanje korupcije, ki bremeni Janšo. Kot poroča Požareport, sodišče meni, da Janši ter njegovemu odvetniku Franciju Matozu ni uspelo dokazati, da Janši nastaja tako imenovana »nenadomestljiva škoda«, kar bi bil razlog za izdajo začasne odredbe.

Pri bulmastifih sodišče odločilo drugače

Odvetnika Francija Matoza je to presenetilo, saj pravi, da se je upravno sodišče v zloglasni zadevi bulmastifi odločilo popolnoma drugače. Prav izdaja začasne odredbe upravnega sodišča, ki jo je takrat predlagal partner bivše notranje ministrice Katarine Kresal odvetnik Miro Senica, je preprečila usmrtitev psov, ki so kasneje, v še zdaj ne pojasnjenih okoliščinah, usmrtili Saša Baričeviča. Je pa, tako Požareport, Matoz zadovoljen, da se je upravno sodišče v zadevi poročila protikorupcijske komisije izreklo za pristojno in bo o vloženi tožbi Janeza Janše prednostno odločalo.

Pritožba sledi

Matoz se bo zoper zavrnitev zahteve za izdajo začasne odredbe pritožil, in sicer že v četrtek na vrhovno sodišče. Ali je upravno sodišče odločalo tudi o primeru Zorana Jankovića, ki je tudi vložil tožbo na podlagi istega poročila komisije o preprečevanju korupcije, še ni znano.
 

Deli s prijatelji