KPK

Jankovićeva dragocena ura komisije ne zanima

Objavljeno 21. januar 2013 16.15 | Posodobljeno 21. januar 2013 16.15 | Piše: T. L.

Jankovićeva prestižna ura je bila darilo družine, pravijo na Molu, KPK pa, da so zavezanci dolžni prijavljati premičnine, ki so vredne več kot 10 tisočakov.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Pod natančnejšim drobnogledom javnosti sta se po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v zadnjih dveh tednih znašla prvaka dveh največjih strank: zdaj že zamrznjeni šef Pozitivne Slovenije Zoran Janković in šef SDS Janez Janša. Od kod jima gotovina, kaj vse sta z njo plačevala in kupovala? Vsa ta vprašanja polnijo medije, forume in televizijske oddaje. 

Ena za več kot sedem tisočakov, druga za malenkost cenejša

Po objavi poročila KPK so v tedniku Reporter (znova) postali pozorni na dragoceno uro, ki je pred dnevi krasila roko Zorana Jankovića. V javnosti se je pokazal s prestižno uro Calibre de Cartier švicarskega proizvajalca Cartier, ki je vredna 7250 evrov in okrašena s 27 dragimi kamni. Po pisanju časnika je ura iz plemenitega jekla, luneta pa iz rdečega zlata, prekriva jo safirno steklo, medtem ko je njen pas iz reptilovega usnja. O Jankovićevi ljubezni do prestižnih ur so v tedniku pisali že pred državnozborskimi volitvami leta 2011, ko je nosil malce cenejši model ure Elite Class Reserve de March švicarske znamke Zenith, ki je vredna med 4000 in 6000 evri.

Ura kot darilo družine

Z Mola so na vprašanje, iz katerih virov je Janković kupil dragi uri, odgovorili le, da je uro dobil od svoje družine za rojstni dan. Niso pa podrobneje pojasnili, katero od obeh ur in ali župan poseduje še kakšno prestižno uro. 

Iz KPK so na vprašanje o urah odgovorili, da so po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije zavezanci komisiji dolžni prijaviti samo premičnine v vrednosti več kot deset tisoč evrov za posamezni kos. Jankoviću zato po zakonu ni bilo treba prijaviti omenjenih ur.

Deli s prijatelji