REZULTATI

Jankovićev dežurni deček pridelal ogromne izgube

Objavljeno 29. januar 2013 09.25 | Posodobljeno 29. januar 2013 08.45 | Piše: A. K.

Balažičeva uprava je počistila večino napak.

Debeljak je Jankovića spodbujal, naj kandidira na volitvah za predsednika vlade.

LJUBLJANA – Poslovanje največjega slovenskega trgovca se je lansko leto končalo s kar 100 milijoni čiste izgube. Od tega je bilo okoli 75 odstotkov zaradi slabitev nepremičnin, naložb in drugih neopredmetenih sredstev. Mercator, ki ga dobrega pol leta vodi ekipa Tonija Balažiča, bo lanske rezultate objavil danes.

Čistili za Jankovićem in Debeljakom

Balažičeva uprava je počistila večino napak, ki sta jih v preteklosti pri širjenju poslovanja naredila Zoran Janković in Žiga Debeljak. Ta je bil tudi eden izmed 26 Jankovićevih podpornikov, ki so ga pred dobrim letom na magistrat prišli prepričevat, naj kandidira na volitvah za predsednika vlade, poročajo Finance.

Kljub načrtih nove uprave se Mercatorju tudi zadnje lansko četrtletje ni izšlo po načrtih, saj naj bi tudi ob izključitvi enkratnih dogodkov ustvarili izgubo. Te je bilo iz poslovanja za okoli 25 milijonov evrov, kar pomeni, da je Mercator zadnje četrtletje ob izključitvi enkratnih dejavnikov ustvaril okoli tri milijone evrov izgube.

V uteho vlagateljem je lahko le, da je Mercator kljub izgubi v zadnjem lanskem četrtletju posloval nekoliko bolje kot v istem obdobju pred dvema letoma. 

Prve ponudbe čez dva tedna

Čez dva tedna morajo zainteresirani kupci za 53-odstotni delež Mercatorja poslati nezavezujoče ponudbe. Še vedno pričakujejo ponudbo hrvaškega Agrokorja, ki je še lani veljal za nezaželenega kupca. Proti njemu so se namreč borili nekdanja uprava Žige Debeljaka in mnogi politiki. Pričakuje pa se še nekaj ponudb zasebnih naložbenih skladov.

Deli s prijatelji