ŽUPAN

Janković: Nisem v nobenem postopku

Objavljeno 20. februar 2014 21.11 | Posodobljeno 20. februar 2014 22.46 | Piše: Mo. S.
Ključne besede: Zoran Janković

Kljub aferam še vedno dela 12 ur na dan, trdi.

Zoran Janković se mudi v Združenih arabskih emiratih.

LJUBLJANA – Ljubljanski župan Zoran Janković je sredi kopice najrazličnejših preiskav, a, kot pravi sam, ni v nobenem postopku. Ko mu je voditelj Tarče na nacionalni televiziji Slavko Bobovnik dejal, da je v petih postopkih, mu je župan namreč odvrnil: »Trenutno nisem v nobenem postopku. Hodim pa na NPU. Kadar me povabijo, grem tja.«

Ob tem je izpostavil, da so v preteklih hišnih preiskavah, ki jih je bil deležen, preiskovalci svoje delo opravili korektno, je pa dogajanje vseeno močno obremenilo njegove sodelavce in družino. Kljub aferam še vedno dela 12 ur na dan, je zatrdil.

Trgovski del Stožic ni njegova stvar

Težave mu povzročajo tudi preplačane Stožice, pri katerih se je pred leti krepko zarekel, saj so stale veliko več, kot je obljubil, pa niti še končane niso. Do danes so za stožiški stadion in dvorano plačali 114 milijonov evrov, v proračun pa dobili 111 milijonov evrov, je pojasnjeval danes. To torej Ljubljano stane tri milijone evrov.

Kar zadeva trgovsko središče, pa je stvar zasebnega partnerstva. A denarja ni. »Kaj pa naj pri tem naredi ljubljanski župan?« je vpraševal ob dejstvu, da so Stožice konec koncev njegov projekt. Za nedokončani trgovski del je po njegovem kriva banka, ki je po njegovem preslepila sama sebe. »Za finančno luknjo trgovskega dela ljubljanski župan ne nosi nobene krivde,« je še enkrat zatrdil. Ponavlja tudi, da pri tem projektu v njegov žep ni šlo nič denarja. »To zdaj razlagam že desetič,« je naveličan vprašanj.

O volitvah še ni odločen

Omenil je tudi, da še ne ve, ali bo na naslednjih županskih volitvah kandidiral.

Čaka obtožnico

Ob tem še vedno čaka na obtožnico, ki jo je 17. septembra napovedalo takratno vodstvo NPU. Če bi tožilstvo in policija zadevo končala v treh mesecih ter delala tako, kot bi morala, pa bi se umaknil s položaja, je zagotovil in dodal, da bi nato dokazal svojo nedolžnost in se vrnil.

V zvezi s poslovanjem Electe je pojasnil, da mu ta, kljub temu da ima blokiranih večino računov, redno poravnava 7500 evrov mesečno, ki izvirajo še iz pretekle terjatve, s čimer pokriva luknjo na tekočem računu.

Deli s prijatelji