ČISTA LOPATA

Ivan Zidar na bolniški, sodnica na dopust

Objavljeno 01. julij 2011 13.08 | Posodobljeno 01. julij 2011 13.25 | Piše: D. P.

Od treh vabljenih prič je prišla le ena

Tri priče so povabili, prišla je le ena, ki pa ni bila Ivan Zidar
LJUBLJANA – Na ljubljanskem okrožnem sodišču so izdali odredbo za izvedenstvo o zdravstvenem stanju Ivana Zidarja, je v današnjem nadaljevanju sojenja v zadevi Čista lopata pojasnila sodnica Vesna Podjed, ki bo obravnavo nadaljevala šele 26. avgusta.

Izvedenska komisija je že bila določena, Zidar pa ostaja izključen iz glavne obravnave. Sojenje se je nadaljevalo zoper preostalih sedem obtoženih. Od treh vabljenih prič je prišla le ena – Robert Oblak iz podjetja DRI. Tako on sam kot podjetje, ki se je takrat imenovalo DDC, sta namreč sodelovala v postopku javnega naročila za gradnjo kontrolnega stolpa na Brniku.

Oblak je pregledoval ponudbe, vendar v fazi odprtega postopka, ne v pogajanjih. Kot je dejal v fazi preiskave, sodnica pa je to njegovo izpoved prebrala, je on podal oceno izvedljivosti terminskih planov, oddal poročilo, v katerem je navedel tudi nekaj pripomb, in ponudbe vrnil na kontrolo zračnega prometa. Na današnje vprašanje sodnice, ali so bili terminski plani realni, je odgovoril, da to težko reče.
Deli s prijatelji