PRIMERJAVA PONUDB

Iphone 7 v akciji v diskontu. Se ga izplača kupiti?

Objavljeno 10. maj 2017 11.55 | Posodobljeno 10. maj 2017 11.57 | Piše: A. L.

Za 32-gigabajtni model je treba odšteti 599 evrov.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Slovenski diskontni trgovci vsake toliko časa presenetijo s tehnološkimi poslasticami. Tako je bilo tudi v enem zadnjih Hoferjevih katalogov, ko so v tehnični rubriki ponudili več mobilnih telefonov, med njimi tudi iphone 7. Za 32-gigabajtni model je treba odšteti 599 evrov (brez vezave!). Je takšna cena, ki bo veljala 11. maja, ugodna?

Najprej dejstva

Iphone 7 je trenutno zadnji model Applovega mobilnega telefona. Novejši model, ki mu bo v imenu dodana še oznaka S (nekateri menijo, da utegnejo S-model izpustiti in preiti na osmico), se pričakuje šele letošnjega septembra, kar še ne bo tako hitro. Je pa treba izpostaviti še prostor, ki je na voljo za shranjevanje. Tega je 32 gigabajtov. Ob množičnem fotografiranju (večja ločljivost prinese 'težje' fotografije), nameščanju aplikacij, morebiti glasbenih datotek, vam ga utegne zmanjkati. Vsekakor pa je 32 bistveno boljše od 16 gigabajtov ...

Cena

599 evrov ni malo denarja (za občutek: to je preračunanih 143.000 tolarjev!). Da pa lahko rečemo, ali je nekaj ugodno ali ne, moramo cene primerjati s konkurenco.

Ravno danes smo na družabnih omrežjih našli sponzorirano povezavo (tudi) spletne prodajalne iStyle.eu. Pišejo, da imajo popuste, cena za 32-gigabajtni model pa znaša 699 evrov (prečrtana je 787 evrov, torej oglašujejo dobrih 11 odstotkov popusta). Ta ponudba je torej za stotak višja od Hoferjeve.

Enak popust oglašuje tudi Big Bang: – 11 odstotkov, cena pa je popolnoma identična kot v iStyle.eu, to je 699 evrov za model iphone 7 32 GB. V Harvey Normanu je cena z enakim popustom 699,99 evra.

Kaj pa z vezavo?

Telekom Slovenije: najcenejša možnost, ki jo navajajo na strani je 24 × 21,95 evra ali 526,80 evra, a to pomeni, da se mora uporabnik vezati za dve leti. Redna cena aparata brez vezave je 779 evra, prek spletne strani pa 749,98 evra.

A1: v paketu all inclusive, ki uporabnika mesečno stane 189,99 evra, 1 evro. Pri paketih, ki stanejo bistveno manj, pa ga je mogoče dobiti ob vezavi za dve leti od 19,5 evra na mesec (468 evrov). A tukaj moramo poudariti, da je treba upoštevati še mesečno naročnino, zato naj vsak preračuna, katera cena ustreza njegovemu paketu. Cena samo naprave je 779 evrov.

Telemach: v paketu 'Največ' z vezavo 24 × 23,75 evra (570 evrov), cena brez mobilnega paketa je 779 evrov.

Kupiti ali ne?

Če vam dveletna vezava pri mobilnem operaterju ne pomeni nikakršnih ovir, ker ste, denimo, tako in tako naročnik pri mobilnem operaterju in boste tam tudi ostali, potem je mobilnik iphone 7 32 GB mogoče kupiti tudi ceneje kot v Hoferju. Ko pa pogledamo cene v prosti prodaji, je pri Hoferju za stotak cenejši od drugega najugodnejšega, ki smo ga izbrskali, kar pa pomeni za kupca precejšen prihranek.

Na koncu naj vsak sam presodi, kakšen mobilni telefon potrebuje.

Ste našli še ugodnejšo slovensko ponudbo? Javite nam prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji