SLOVO

Golobič ob pomoči Bratuškove kadruje »pet pred dvanajsto«?

Objavljeno 06. avgust 2014 12.30 | Posodobljeno 06. avgust 2014 09.48 | Piše: S. N.

Odarjeva je pred tem delala na inštitutu za ekonomska raziskovanja, v londonski družbi Knight Securities International in upravi finančne hiše Perspektive DZU.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Očitno bo poskušala odhajajoča koalicija pokadrovati, kar je še mogoče pred dokončnim slovesom. Tako naj bi članica uprave za finance Holdinga slovenskih elektrarn postala Jana Odar, za tehnične zadeve pa Simon Urbancl, poroča Požareport. Šlo naj bi za manever Gregorja Golobiča, ki naj bi na seji nadzornega sveta Holdinga slovenskih elektrarn ob pomoči odhajajoče predsednice vlade Alenke Bratušek poskušal v upravo HSE spraviti Jano Odar. 

Golobičev kader

Za to mesto sta kandidirala tudi Stojan Nikolič, predsednik uprave Triglav Naložbe, in Igor Stebernak, član uprave Abanke. Od kandidature sta odstopila. Ni pa povsem izključeno, da se danes ne pojavi še kako novo ime.

Odarjeva je pred tem delala na inštitutu za ekonomska raziskovanja, v londonski družbi Knight Securities International in upravi finančne hiše Perspektive DZU. V poslovnih krogih velja za kader Gregorja Golobiča.

Službe v javni upravi

Vse to pa je povsem v duhu zadnjih kadrovskih potez. Vlada Alenke Bratušek je med kandidate za evropskega komisarja predlagala premierko v odhajanju, torej kar samo sebe. Na voljo pa so še službe (za določen čas), kjer brez privolitve vlade dela ni. Na ministrstvu za pravosodje, direkciji za ceste, geodetski upravi in Kobilarni Lipica iščejo svetovalce. Stara vlada pa naj bi odločala tudi o novem direktorju javne agencije za raziskovalno dejavnost, še poročajo Finance.

Čeprav je Bratuškova ves mandat ostro javno nastopala proti zaposlovanju strankarskih kadrov 'zadnjo minuto', pa imajo v vladi, ki je s korakom že 'avt', kar nekaj kadrovskih želja. Med drugimi so na položaj svetovalca oziroma svetovalke izvršnega direktorja v Medameriški banki za razvoj v Washingtonu imenovali neizkušeno Katjo Špur, ki je pod okriljem ministrov Čuferja in Židana, za delovno mesto pa nima ne izkušenj ne znanj in kompetenc. V Evropsko banko za obnovo in razvoj pa je vlada imenovala Mitjo Mavka.

Deli s prijatelji