NA DELU

Gasilske straže 
lovijo požigalca

Objavljeno 25. avgust 2011 23.20 | Posodobljeno 26. avgust 2011 00.01 | Piše: Aleš Andlovič

Ljudje na Ptujskem polju spijo le z enim očesom

Sosedje in prijatelji so predvčerajšnjim in včeraj kljub vročini pomagali pri sanaciji hleva
DORNAVA – Ljudje na Ptujskem polju, na predelu med Ptujem in Ormožem, ne spijo več mirno. Z enim očesom in ušesom ves čas bedijo in spremljajo morebitno sumljivo dogajanje okoli njihovih domov. Strah jim je v kosti pognal požigalec, ki je samo v zadnjih dveh mesecih udaril kar sedemkrat in povzročil za dobrih 100.000 evrov materialne škode.

Brez straž ne gre


»Ljudi je strah za njihovo premoženje. Večina jih ponoči ne spi ali spijo zelo slabo, saj so vsi požari izbruhnili v zgodnjih jutranjih urah. Pozorni so na vsak najmanjši hrup ali ropot v njihovi okolici,« nam je zaupal predsednik prostovoljnih gasilcev Žamenci Franc Šuen. Zato so se vodilni možje prostovoljnih gasilskih društev v okolici odločili, da bodo na ogroženem območju uvedli gasilske straže, ki zdaj ponoči patruljirajo po vaseh Ptujskega polja.

Postali so pozorni, ko je večkrat gorelo


Trije manjši gozdni požari v okolici Žamencev, vasice nedaleč od Dornave, sprva niso vzbujali pozornosti. Tudi domači gasilci jim niso namenjali (pre)velike pozornosti. Zadeve pa so postale sumljive, ko so ognjeni zublji samo v enem tednu uničili dve gospodarski poslopji in še traktor.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC:  »Lahko si mislite, kako mi je bilo pet dni pozneje, ko sem znova sredi noči slišal pokanje strešne kritine. Stopim na prag hiše, a so skozi luknje v strehi hleva že švigali plameni.« 
Deli s prijatelji