MARIBOR

Frangež tudi uradno v boj za župana Maribora

Objavljeno 11. februar 2013 21.35 | Posodobljeno 11. februar 2013 21.34 | Piše: S. J., STA

Doslej je svojo kandidaturo na marčevskih volitvah napovedalo pet kandidatov.

Matevž Frangež (SD).

MARIBOR – Poslanec SD Matevž Frangež je na današnjem shodu mariborskega mestnega odbora stranke tudi uradno vstopil v boj za županski stolček. Kot je dejal, verjame v Maribor, njegove ljudi in potenciale, v znanje in ustvarjalnost mesta. Prepričan je, da lahko z odgovornim in poštenim vodenjem Maribor postane mesto priložnosti, v katerem bo prijetno živeti.

Mesto je treba ozdraviti

»V Mariboru se dogaja nekaj velikega in v tem procesu želimo sodelovati ter pokazati, da nam je mar za to mesto. Imamo visoke ambicije, a preden začnemo sanjati o razvoju, moramo mesto ozdraviti,« je dejal Frangež, ki je že drugi mandat poslanec državnega zbora (DZ), pred tem pa je bil tudi član mestnega sveta v Mariboru.

Kaj vse je treba narediti?

Po njegovih besedah je treba v času do naslednjih rednih lokalnih volitev najprej sanirati mestne finance, stabilizirati mesto, v občinsko upravo vrniti strokovna namesto političnih meril, hkrati pa tudi povečati sposobnost mesta za črpanje evropskih sredstev. Ko bo to urejeno, bomo lahko v času po rednih volitvah sanjali o intenzivnem razvoju, je dejal.

Na vprašanje, kako bo v primeru izvolitve sodeloval z mestnim svetom, ki se, kot kaže, vsaj še nekaj časa ne namerava umakniti, je Frangež odvrnil, da bodo vsi tisti, ki želijo Mariboru dobro, zagotovo sodelovali. Kdor pa bo pri tem ustvarjal ovire namesto rešitev, v reševanju mariborske zgodbe ne more biti dobrodošel.

Podprl ga je tudi nekdanji župan Sovič

Frangeža so na današnjem shodu podprli nekateri člani stranke in ljudje, ki so se z njim doslej tako ali drugače srečevali, pa tudi nekdanji župan Boris Sovič.

Sicer pa je mariborski SD danes predstavil tudi štiri kandidate za izpraznjena svetniška mesta po odstopu svojih mestnih svetnikov, ki jih bodo Mariborčani izvolili hkrati z županskimi volitvami 17. marca. Na današnji konvenciji so kot kandidate soglasno potrdili Jadranko Barbarić, Metoda Dolinška, Aleksandro Kalacun in Miroslava Blažič.

Kandidaturo doslej napovedalo pet kandidatov

Za marčevske nadomestne volitve je doslej kandidaturo napovedalo pet kandidatov. Od strankarskih predstavnikov je to poleg Frangeža storil še predsednik mestnega odbora SNS Folko Puconja. Zbiranje podpisov so začeli še trije nestrankarski kandidati, filozof in sociolog Teodor Lorenčič, borec za čisto okolje Franc Jesenek in sociolog Andrej Fištravec. Neuradno se je za kandidaturo kot kandidat Županove liste in SLS že odločil tudi podžupan Milan Mikl.

Deli s prijatelji