SILOVIT VETER

FOTO: Z osnovne šole vrglo streho

Objavljeno 12. december 2017 12.11 | Posodobljeno 12. december 2017 12.11 | Piše: STA, A. L.

Streho je vrglo neposredno pred vhod šolske stavbe.

CIRKOVCE – Nekaj pred 5. uro je močan veter razkril streho na Osnovni šoli Cirkovce, kjer sicer izvajajo tudi predšolsko varstvo. Gasilci že opravljajo svoje delo, ravnateljica Ivanka Korez pa je povedala, da so danes v šoli odpovedali pouk. Otrokom iz vrtca so namenili varni del objekta, a so jih starši obdržali doma.

Kot je pojasnila Korezova, je s prizidka šole močan veter odnesel okoli 200 kvadratnih metrov pločevinaste strehe, ki jo je preko celotne šolske stavbe vrglo na šolsko dvorišče. Tam je polomilo nekaj plošč steklenega atrija, zato so odpovedali pouk za nekaj več kot 200 učencev. Za najnujnejše primere predšolskih otrok so vrtec uredili v varnem delu zgradbe, a so se vsi starši odločili otroke obdržati doma.

Streho postavili leta 2004

»Stari del šole ni poškodovan, in ko bodo odstranili posledice vetra, bo šola v naslednjih dneh obratovala normalno, za otroke v vrtcu pa bomo do ponedeljka organizirali varstvo v enem prostoru samo za najnujnejše primere,« je dejala Korezova, ki še nima ocene povzročene škode, je pa dejala, da so streho postavili leta 2004 in doslej ni povzročala težav ob močnejšem vetru.

Kot je še dodala ravnateljica, je velika sreča, da se je vse skupaj zgodilo še pred prihodom otrok, njihovih staršev in zaposlenih, zato ni bilo poškodovanih. Streho je namreč vrglo neposredno pred vhod šolske stavbe.

Deli s prijatelji