PADAVINE

FOTO: V torek bo spet snežilo

Objavljeno 24. februar 2013 08.22 | Posodobljeno 24. februar 2013 08.44 | Piše: P. J.

V soboto zvečer je začelo močno snežiti.

LJUBLJANA – Sneženje po državi se ponovno krepi, to pa povzroča tudi težave v prometu. Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da se na pot ne odpravljajte brez obvezne opreme in da vožnjo prilagodite razmeram. Agencija za okolje je izdala rdeči alarm zaradi velike nevarnosti snežnih plazov. Nevarnost četrte stopnje obstaja predvsem v Julijcih in zahodnih Karavankah.

Ni še konec

Velike težav z neočiščenimi cestami so na ljubljanski obvoznici. Promet je oviran na vseh razcepih. Na Kočevskem naj bi zapadlo od 20 do 40 centimetrov snega, drugod pa od 15 do 25. 

Padavine bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa se bodo selile proti vzhodu. Ponoči bodo padavine povsod ponehale, do jutra se bo delno zjasnilo. Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. V torek se bo oblačnost povečala, dopoldne se bodo začele pojavljati padavine v vzhodni Sloveniji, popoldne tudi drugod. Ponekod bo snežilo. V sredo bo oblačno, manjše padavine bodo dopoldne ponehale.

V Ljubljani že 53 cm snega

V zadnjih 12 urah je največ snega zapadlo v Ratečah, in sicer 30 centimetrov, v Kočevju pa 27. V Ljubljani in Novem mestu je v zadnjih 12 urah zapadlo 24 cm snega, v Celju in Postojni pa 10 centimetrov manj. Na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru je v zadnjih 12 urah zapadlo 9 centimetrov.

Na Kredarici skupna višina snežne odeje meri 320 centimetrov, na Voglu 270, v Kočevju 115 in v Črnomlju 80, na Katarini nad Ljubljano 75, v Novem mestu 65, v Ljubljani 53, v Celju 46 in Murski Soboti 27. 

Je tudi vas zametel sneg? Pošljite nam svojo fotografijo prek spodnjega obrazca. 

Deli s prijatelji