100 ŽENSK

FOTO: Stotnija je bila izžrebana iz nahrbtnika

Objavljeno 05. avgust 2014 16.30 | Posodobljeno 05. avgust 2014 15.37 | Piše: Boštjan Fon

Odpravili smo se pod najvišji vrh Karavank, da smo sestavili stotnijo za vrh »očakov kranjskih sivga poglavarja«.

S prijavnicami smo jo tokrat mahnili navkreber.

Vsako leto smo ženski sestav za pohod na Triglav izžrebali v redakciji Slovenskih novic, pa smo se jih naposlušali, da se vendar ne spodobi sredi nižine sestavljati gorniške odprave. Tokrat bodo nabrušeni jeziki tiho, saj smo jo skupaj z vsemi prijavnicami na dopisnicah, s tistimi, ki so bile v pismih, ter z natisnjenimi, s temi, ki so prispele prek spletne prijave, mahnili navkreber.

Šli smo po Rudnici, poti, po kateri bomo 22. avgusta organizirali prijetni pohodni trening za naše izžrebane. Zato, da se bo občutilo nekaj klanca, odsopihala kitica ali dve ter otrlo čelo. Pot je tako z višinskimi metri kot dolžinskimi podobna kosu poti na Triglav od Vodnikovega doma do Doma Planika, ki ga bodo morale prehoditi naše pohodnice, preden se bo začel najbolj resen del vzpona na Triglav.

imageimage»Vesel sem velikega odziva bralk Slovenskih novic ter hkrati trdne naveze sodelovanja med najbolj priljubljenim slovenskim dnevnikom, Gorsko reševalno zvezo Slovenije ter Mlekarno Celeia pri organizaciji in izvedbi pohoda s tako dolgo in bogato tradicijo,« je dejal predsednik GRZS Igor Potočnik. Potresla se je dlan Alešu Štefetu, ki nas je pričakal pred Valvasorjevim domom pod Stolom. Žreb se je opravil v jedilnici, pod prste so nam gledali prisotni obiskovalci.


Več o žrebu ter spisek stotih bralk, ki bodo šle z nami na Triglav sredi septembra, v sredini tiskani izdaji Slovenskih novic!
 

Vabimo vas tudi, da si ogledate slastne recepte našega sponzorja akcije Zelene doline Mlekarne Celeiaimage.

Deli s prijatelji