BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Policisti (preveč) vestno opravljali delo?

Objavljeno 15. avgust 2011 17.58 | Posodobljeno 15. avgust 2011 20.05 | Piše: S. N.

Filmska vožnja in polkrožno obračanje v križišču

Policista sta se ustavila kar na vozišču

LJUBLJANA – Bralec nam je poslal fotografije in opis dogodka, ki mu je bil priča danes okoli 11.30 ure na Masarykovi cesti nasproti glavne avtobusne postaje.

Kot je zapisal, so bili udeleženci na cesti priča filmski vožnji in polkrožnemu obračanju v križišču, ki ga je ‘zakrivila‘ policijska patrulja. Policisti so namreč, kot poroča bralec, zelo strogo pregledali dva udeleženca v prometu.

»Kolikor smo videli, je eden od policistov skočil do kolesarja in pešca. Verjetno kar brez pozdrava, saj se je kolesarjevo kolo začelo vrteti v zraku, drugi pa je takoj kazal svoje dokumente. Hvalabogu, da sta policista  uporabljala službeno vozilo, kajti če bi bila s svojim, jima ne bi verjeli, da sta policista.«

Kar je zmotilo našega bralca, pa je, da sta se policista s filmsko vožnjo in z zaustavljenim avtom sredi voznega pasu  ogrožala varnost drugih, kar je razvidno tudi s fotografij.

Prav zaradi tega, ker sta s svojim ravnanjem policista ogrožala varnost drugih, se našemu bralcu zdi, da sta malce pretiravala – pa četudi bi bilo kolo morebiti ukradeno, nam je še zaupal bralec, ki je bil priča današnjemu dogodku.

Deli s prijatelji