MARIBORSKI ŽUPAN

Fištravcu se smeji, Frangež mu gleda v hrbet

Objavljeno 08. marec 2013 10.40 | Posodobljeno 08. marec 2013 10.40 | Piše: A. L., STA

Javnomnenjska raziskava daje prednost Fištravcu.

MARIBOR – Dober teden dni pred nadomestnimi volitvami v Mariboru ostajata favorita za županski položaj nestrankarski kandidat Andrej Fištravec in kandidat SD Matevž Frangež, kaže najnovejša javnomnenjska raziskava časnika Večer. Neodločenih Mariborčanov je še zmeraj veliko, in sicer 43 odstotkov.

Če bi bile to nedeljo volitve, bi 25 odstotkov vprašanih glasovalo za Fištravca. Podpora se mu je v zadnjem času še dvignila, saj ga je v podobni raziskavi februarja podprlo 23 odstotkov anketirancev. Za drugouvrščenega Frangeža se je, tako kot že februarja, odločilo 17 odstotkov anketiranih. Po teh rezultatih sodeč, bo za izvolitev nadomestnega župana v Mariboru potreben drugi krog.

Za Kanglerjevega Mikla le 2,8 odstotka vprašanih

Preostala deveterica županskih kandidatov je daleč za favoritoma. Tretjeuvrščenega kandidata SLS Milana Mikla, ki ga podpira tudi prejšnji župan Franc Kangler, je izbralo 2,8 odstotka vprašanih. Četrto mesto si delita kandidatka SDS Andreja Špernjak in kandidat Liste za Maribor Andrej Ketiš s po 2,3 odstotka podpore.

Sledijo Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda), Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičnost in razvoj), Folko Puconja (SNS), Milan Razdevšek (LDS), Avgust Heričko (NSi) in Monika Piberl (Glas žensk Slovenije), ki imajo od 1,7 do 0,9 odstotka podpore.

Prednost obnovi cest

Med številnimi nedokončanimi projekti v mariborski občini bi po mnenju slabe polovice vprašanih novi župan moral dati prednost obnovi mariborskih cest. Na drugem mestu je rešitev problematike radarjev, na tretjem ureditev tržnice. Sledita urejanje Mariborskega otoka in sežigalnica odpadkov.

Raziskavo javnega mnenja, ki jo je v današnji izdaji objavil Večer, je izvajalo podjetje RM Plus 5. in 6. marca. Anketirali so 700 naključno izbranih oseb, starih 18 ali več let, iz Mestne občine Maribor (MOM).

Deli s prijatelji