PLAGIATORSTVO?

FDV: delovna skupina secira magistrsko nalogo Bratuškove

Objavljeno 07. marec 2013 20.46 | Posodobljeno 07. marec 2013 20.45 | Piše: A. L.

Če bo senat fakultete odločil, da je predlog utemeljen, bo sprejel sklep, s katerim se začne postopek odvzema naslova.

Alenka Bratušek, poslanka Pozitivne Slovenije.

LJUBLJANA – »Na Fakulteti za družbene vede izvajamo aktivnosti skladno s postopki statuta Univerze v Ljubljani,« so danes sporočili s fakultete, na kateri je magistrirala mandatarka Alenka Bratušek. Pojasnili so, da mora dekan fakultete ugotoviti, ali obstajajo okoliščine, ki kažejo na to, da so pogoji za odvzem znanstvenega naslova verjetno izkazani. V ta namen je imenoval delovno skupino, ki bo pripravila osnovo za njegovo odločitev.

Kako mora postopek potekati

Na tej osnovi bo dekan sprejel odločitev, ki bo vodila v prekinitev ali nadaljnje postopke, ki so predpisani s statutom univerze (členi 176, 178, 179), pojasnjujejo in dodajajo, da če bodo okoliščine kazale na to, da so pogoji za odvzem verjetno izkazani, potem bo dekan senatu podal v odločanje predlog za začetek postopka odvzema strokovnega naslova. »Če bo senat fakultete odločil, da je predlog utemeljen, bo sprejel sklep, s katerim se začne postopek odvzema naslova, in določil osebo, ki bo pooblaščena za vodenje postopka do izdaje odločbe. V tem primeru bo senat tudi imenoval komisijo treh visokošolskih učiteljev, ki bodo podali pisna poročila o morebitnih razlogih za odvzem ali neodvzem naslova. O njih bo nato sklepal senat fakultete,« so zapisali v sporočilu.

Ostali koraki in postopki, tako sporočajo s FDV, so jasno predpisani v statutu Univerze v Ljubljani. Dokler dekan ne bo ugotovil zahtevanih okoliščin, Fakulteta za družbene vede o konkretnem primeru ne daje izjav. »Ko bo to storjeno, bodo diplomantka, mediji in javnost o tem pravočasno obveščeni,« so zaključili.

Deli s prijatelji