DESUS

Erjavec si želi zmage

Objavljeno 21. junij 2011 17.31 | Posodobljeno 21. junij 2011 17.31 | Piše: P. J. / STA

Že razmišljajo o programu in novem mandatarju

Karl Erjavec z dovtipi odvrača pozornost od resnosti tem.
LJUBLJANA – Desus bi lahko na prihodnjih parlamentarnih volitvah zmagal, saj je trenutno edina stranka, ki lahko mobilizira zlasti neopredeljene volivce, je po seji sveta stranke dejal njen predsednik Karl Erjavec. Ob tem je napovedal, da bodo ponudili mandatarja vlade, ki pa ne bo predsednik stranke, temveč bo prišel iz vrst uglednih gospodarstvenikov.

Intenzivne priprave na naslednje volitve

Na seji so po besedah Erjavca ugotovili, da je veliko možnosti, da pride do predčasnih volitev, zato se stranka nanje že intenzivno pripravlja. Kot je poudaril, so že pripravili osnutek volilnega programa za obdobje od 2012 do 2016, kjer odgovarjajo na odprta vprašanja v današnji družbi, med drugim na vprašanja zagotavljanja delovnih mest in socialne varnosti ter na ekonomska vprašanja.

V okviru strategije delovanja stranke do parlamentarnih volitev je Erjavec pojasnil, da se o možnem mandatarju vlade, ki bi ga ponudili po zmagi na volitvah, že pogovarjajo z nekaterimi gospodarstveniki. Ko pa bo odločitev zrela, bodo po njegovih napovedih javnost pravočasno seznanili, koga Desus vidi v vlogi mandatarja.

Razpad vlade je samo še vprašanje časa

Glede na zadnje dogodke in položaj, v katerem je trenutno politika, Erjavec pričakuje, da bo vlada razpadla. Po njegovem je samo vprašanje časa, kdaj bo premier Borut Pahor v DZ doživel nezaupnico. »Scenarij, ki bo sledil, pa je jasen«, pravi prvak Desus.

Erjavec tudi ocenjuje, da trenutni gospodarski in finančni položaj ni mogoče reševati tako, da bi vlado vodil eden od predsednikov strank. Kot poudarja, trenutni premier Pahor nima dovolj izkušenj z vodenjem in upravljanjem države. V Desusu po njegovih besedah tako menijo, da mora najboljši krizni menedžer priti iz gospodarstva, »da ve, kaj pomenita konkurenca in trg ter kako ustvariti nove prihodke za proračun«.

Počitnic za Desus ne bo

Po napovedih prvaka Desusa bo julija in avgusta tekla intenzivna razprava po občinskih organizacijah stranke v zvezi z volilnim programom. Ko bo ta zaključena, bo izvršni svet in svet stranke ta program predložil v sprejem kongresu stranke. Če pa bi bile volitve pred oktobrskim kongresom, bodo te roke po besedah Erjavca skrajšali in prilagodili kongres času volitev.

Deli s prijatelji