ODPOVED ZARADI CENZURE

Ekonomist Kovač iz službe zaradi ekonomista Mencingerja

Objavljeno 16. november 2013 14.54 | Posodobljeno 16. november 2013 14.55 | Piše: K. K.

Stanislav Kovač ni smel objaviti odgovora Jožetu Mencingerju, zato je dal odpoved.

Kovač je nezmožnost odgovora Jožetu Mencingerju označil za cenzuro.

LJUBLJANA – Ekonomist Stanislav Kovač ne bo več kolumnist časnika Finance, poroča spletni portal Požareport. Kovač je včeraj poslal izjavo o prekinitvi delovnega razmerja s predlogom, da se razidejo že prihodnji teden. 

Mencinger je odgovoril, Kovač ni smel

Odnos med najbolj branim kolumnistom in Financami se je zapletel zaradi ekonomista Jožeta Mencingerja. Kovač je namreč pred več kot mesecem objavil kolumno z naslovom »Veleškodljivca Jožeta Mencingerja na sodišče«.

Mencinger je objavil odgovor, Kovaču pa urednica Simona Toplak tega ni dovolila. Nato je odšel na dopust, pred dvema dnevoma pa je dobil opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja. Formalno zato, ker naj bi bil brez dovoljenja odgovorne urednice Simone Toplak odšel na dopust in znotraj neke interne komunikacije »žalil« direktorja Financ Petra Frankla, dejansko pa je šlo po poročanju Požareporta zgolj za nadaljevanje zgodbe, povezane s Kovačevo poslednjo kolumno, posvečeno Mencingerju.

Kovač občutil cenzuro

Dan potem, ko je Kovač prejel opomin vodstva Financ, je sam dal odpoved, saj ravnanje urednice »razume kot cenzuro in kršenje pravice svobode govora«. Portal poroča, da »svoje prihodnosti v nobenem primeru ne vidi več na uredništvu Financ«.

Požareport poroča še, da se po zadnjih uradnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice prodana naklada poslovnega dnevnika Financ giblje okoli 9900 izvodov dnevno (po nekaterih ocenah naj bi trenutno prodajali še približno 1000 izvodov manj) in je v zadnjih treh letih upadla za skoraj 25 odstotkov.
 

Deli s prijatelji