POLITIČNE ELITE

»Državljan Slovenije je danes izigran in opeharjen«

Objavljeno 10. december 2012 22.24 | Posodobljeno 10. december 2012 22.26 | Piše: A. L.

Razžaljeno ljudstvo je na predsedniških volitvah z bojkotom oz. množično neudeležbo pokazalo svoj gnev do aktualne politike, so prepričani v TRS.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – »Oblastniki z vedno novimi ukrepi 'varčevanja', z ukinjanjem šolskih programov in zmanjševanjem podpore visokemu šolstvu in znanosti, kulturi ter zdravstvu na eni strani ter z uvajanjem šolnin, omejevanjem dostopnosti do izobraževanja in s financiranjem zasebnih šolskih institucij ter omejevanjem ostalih socialnih pravic na drugi strani rušijo temelje pravične in socialne družbe,« je v soboto ugotavljal Svet stranke za trajnostni razvoj Slovenije – TRS. »Oblastnike, bogataške skupine in posameznike grabi velik – in upravičen – strah pred jezo ponižanega in razžaljenega ljudstva, ki je celo na predsedniških volitvah z bojkotom oz. množično neudeležbo pokazalo svoj gnev do aktualne politike,« pravijo in dodajajo, da so demonstracije jasen odgovor ljudstva na dolgoletno, sistemsko in vse ostrejše nasilje političnih elit, ki so si 'prigrabile državo'.

Za uspeh proti neoliberalni politiki niso dovolj samo protesti, ni dovolj biti samo nezadovoljen s trenutno oblastjo, temveč je treba ponuditi tudi rešitve, ki bodo prispevale k boljšemu jutri za vse nas, ki to skupnost sestavljamo.

TRS

Manjšina vse bogatejša, večina vse revnejša

»Z dopuščanjem in celo sodelovanjem v nezakonitih in tudi etično nesprejemljivih dejanjih so te iste elite omogočale in celo pospeševale razraščanje nedopustnih družbenih razlik, izjemno bogatenje manjšine in vedno večje siromašenje večine. Državljan Slovenije je danes izigran in opeharjen, politične elite pa mu hočejo vzeti še poslednje – človekovo dostojanstvo,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Z gorjačo nad medije

»In kako 'politični razred' razume sporočilo množic?! Tako, da se politične elite z različnimi reformami – reformo političnega sistema, z reformami izobraževalnega sistema, s predlaganjem in sprejemanjem zakonov po hitrem postopku, z izkoreninjanjem kulture itd. – zavarujejo pred ljudstvom, s spremembami ustave pa hočejo izpeljati 'mehki državni udar''.«  Prepričani so, da se s predlaganimi posegi in spremembami ustave ter referendumske zakonodaje praktično onemogoča ljudska iniciativa enako zavzeto, kot se v posmeh strokovnim rešitvam in solidarnosti uničuje javno šolstvo, ter z »'gorjačo uničevanja in zaničevanja' tolče po slovenski kulturi in neodvisnih medijih«.

Deli s prijatelji