ODZIVI

»Družinski zakonik je proti naravi«

Objavljeno 26. marec 2012 01.20 | Posodobljeno 26. marec 2012 01.22 | Piše: Ma. F.

V oddaji Odmevi so svoje odzive na današnji referendum in županske volitve podali Aleš Primc, Miha Lobnik in Zoran Janković.

Vodja Gibanja za družinski zakonik Miha Lobnik in drugi zagovorniki novega družinskega zakonika.

LJUBLJANA – V nedeljskih Odmevih sta bili osrednji temi referendum o družinskem zakoniku in županske volitve v šestih občinah. V studiju sta se pojavila vodja Civilne iniciative za družine in pravice otrok Aleš Primc in vodja Gibanja za družinski zakonik Miha Lobnik. Primc je izrazil svoje zadovoljstvo nad končnim izidom referenduma. Povedal je, da zakonik ni prinašal veliko novih stvari, sploh pa ne otrokom v istospolni skupnosti. Dodal je, da zavrnitev ni problem, saj je bil po njegovem mnenju družinski zakonik proti naravi. »Želim, da bi se začeli pogovarjati kulturno, spoštljivo in strpno,« je še dodal. Lobnik je dejal, da je referendum poskrbel vsaj za nekoliko zavedanja o obstoju različnih družin v Sloveniji, in izrazil obžalovanje, da nimajo vsi otroci enakih pravic.

Janković prepričljivo zmagal

Poleg bitke za družinski zakonik in proti njemu se je na volilno nedeljo bila tudi bitka za županske stolčke, in sicer v šestih občinah, med drugim tudi v Ljubljani. Zoran Janković je bil že pred volitvami prepričan o svoji zmagi. V intervjuju za Odmeve pa je pohvalil svoj volilni štab, ki je vse delo opravil sam. Janković, ki bo županski stolček v Ljubljani zasedel že tretjič, je dejal, da bo program ostal isti kot pred dvema letoma. Glede družinskega zakonika pa je Janković dejal, da je pričakoval, smo Slovenci toliko sodobni v razmišljanju, da bi zakonik sprejeli. Na vprašanje novinarja, ali bo zdaj odstopil kot poslanec, pa je bodoči župan dejal, da bo vloga poslanca stvar preteklosti v trenutku, ko bo zasedel svoje novo/staro mesto kot župan prestolnice.

Deli s prijatelji