CIRKUS MONDIAL

Društvo za zaščito živali poziva k bojkotu cirkuških predstav

Objavljeno 21. september 2012 19.55 | Posodobljeno 21. september 2012 20.01 | Piše: Ma. F., STA

Društvo za zaščito živali Ljubljana poziva vse, da se predstav italijanskega cirkusa Mundial, ki je obiskal prestolnico, ne udeležijo.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Prestolnico je obiskal italijanski cirkus Mundial, v katerem nastopajo tudi divje živali. V Društvu za zaščito živali Ljubljana ob tem pozivajo vse, ki živalim privoščijo dostojno življenje, da se poučijo o življenju divjih živali v cirkusih in se predstav ne udeležijo.

V društvu menijo, da je v Sloveniji veliko posameznikov, ki se že zavedajo cene, ki jo za uro zabave v cirkusu plača žival, zato pozivajo vse, da se tovrstnih predstav ne udeležijo in da na svojo občino naslovijo poziv za prepoved gostovanja cirkusov z divjimi živalmi. Kot so še pojasnili, je v svetovnem merilu največji korak naprej naredila Bolivija, ki je prepovedala nastope vseh cirkusov, v katerih nastopajo prostoživeče in udomačene živali.

Zbiranje papirja

6. oktobra bo Društvo za zaščito živali Ljubljana v duhu svetovnega dneva živali že 10. zbiralo tudi papir. Akcija sicer poteka dvakrat letno, ob junijskem svetovnem dnevu okolja in oktobrskem svetovnem dnevu živali. Cilj tokratne akcije je zbrati čim večjo količino odpadnega papirja, ki bo po finančni vrednosti omogočila projekt z naslovom Vem, zakaj ne grem v cirkus. Namen projekta je informiranje javnosti o življenju cirkuških živali, s poudarkom na ozaveščanju otrok in mladostnikov, so še zapisali na društvu.

Papir se bo lahko oddal v soboto, 6. oktobra, med 8. in 18. uro pred Centrom Vič (Ljubljana), kjer bo stal zabojnik za odpadni papir.

Deli s prijatelji