ZDAJ GRE ZARES

»Dovolj je negotovosti in Pahorjevih improvizacij«

Objavljeno 26. avgust 2011 18.12 | Posodobljeno 26. avgust 2011 18.12 | Piše: S. U.

V stranki Zares ne bodo podprli sedanjega premierja

Pavel Gantar naj bi odstopil 1. septembra
LJUBLJANA – Poslanci in poslanke Zares bodo iz doslednosti glasovali proti zaupnici Boruta Pahorja, hkrati pričakujejo, da bodo morebitne predčasne volitve zagotovljene po ustavni poti in brez netransparentnih kupčij med največjima parlamentarnima strankama na račun ustave.

Čemu kandidirati za dobra dva meseca?

»Napovedi predsednika vlade in SD Boruta Pahorja o predčasnih volitvah tudi v primeru izglasovane zaupnice in imenovanja novih ministrov je težko razumeti kot posebno odgovorne in zanesljive, saj zvenijo zelo protislovno. Ustavna pot do predčasnih volitev je sicer znana in jasna, predsednik vlade pa lahko najbolj prispeva k preseganju nastalega stanja tako, da pride čim prej v DZ po zaupnico. V luči Pahorjevih špekulacij je tudi iskanje vseh nadomestnih ministrov dokaj nerazumljivo. Čemu bi nekdo kandidiral le za dobra dva meseca?« se še sprašujejo v omenjeni stranki.

Golobič se je odzval s konkretnim dejanjem – odstopom

Sicer so v stranki Zares že aprila zahtevali temeljito rekonstrukcijo vlade z umikom vseh treh predsednikov strank iz vlade in zamenjavo premierja. Edini, ki se je odzval s konkretnim dejanjem (odstopom), pa je bil predlagatelj sam, Gregor Golobič. Nato so sledili tudi odstopi ministric iz stranke Zares. Za 1. september je odstop napovedal tudi dr. Pavel Gantar. Prav zato, ker v koaliciji očitno ni prevladala politična volja po pričakovanih spremembah, po alternativi, ki bi lahko rešila verodostojnost vladajoče politike in slovenske leve sredine, je Zares tudi odstopila.

Če bi enako storila tudi obstoječa vlada, zdaj ne bi bili soočeni z nedorečenostjo in negotovostjo, ki botrujeta Pahorjevim improvizacijam in vladi še naprej jemljeta verodostojnost, zaključujejo v Zaresu.

Deli s prijatelji