DO NIŽIN

Do jutra bo sneg pobelil Slovenijo

Objavljeno 08. december 2017 20.21 | Posodobljeno 08. december 2017 20.23 | Piše: STA, M. U.

V soboto bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale.

LJUBLJANA – Zvečer in ponoči se bo meja sneženja od severa spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4 stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od –2 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva precej jasno, zjutraj bo mrzlo, popoldne pa se bo znova pooblačilo. Ob morju bo začelo deževati, na zahodu in v osrednjem delu Slovenije pa snežiti. Na severovzhodu bo suho. Čez dan se bo krepil jugozahodni veter.

V noči na ponedeljek bo sneg po nižinah prešel v dež. V ponedeljek čez dan se bo meja sneženja dvignila nad 1800 metrov. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri. V ponedeljek popoldne bodo padavine v večjem delu države prehodno ponehale.

Deli s prijatelji