ODHODI

DL po izstopu iz koalicije zapustil Krušec

Objavljeno 31. januar 2013 19.24 | Posodobljeno 31. januar 2013 19.24 | Piše: Ma. F., STA

Stranko je od 1. januarja letos zapustilo 13 članov, pridružilo pa se jim je 78 novih.

Dejan Krušec.

LJUBLJANA – Državljanska lista (DL) se po odhodu iz koalicije ubada tudi z odhodi nekaterih vidnih članov. Iz stranke je v sredo izstopil državni sekretar na ministrstvu za finance Dejan Krušec, Tomaž Štih pa je odstopil kot programski tajnik in po poročanju portala siol.net tudi kot član sveta stranke.

Na dogodke v stranki se je že odzval predsednik DL Gregor Virant. »Odločitev o vstopu v DL in o izstopu iz nje je stvar svobodne volje vsakega posameznika. V DL postavljamo osebno svobodo in strpnost do drugače mislečih med najvišje vrednote, zato izstopa iz stranke nikomur ne zamerimo,« je navedel Virant v sporočilu za javnost. Dodal je, da tudi če kdo izmed njihovih članov prestopi v SDS ali katero drugo stranko, v tem ne vidijo nobenega problema.

Od 1. januarja stranko zapustilo 13 članov

Virant priznava, da so bile zadnje odločitve DL nedvomno prelomne za stranko. Ob takšnih odločitvah je po njegovem mnenju povsem normalno, da stranka dobiva nove podpornike, nekateri člani pa z odločitvami ne soglašajo in potegnejo poteze v skladu s svojim prepričanjem. Pojasnil je, da je stranko od 1. januarja letos zapustilo 13 članov, pridružilo pa se jim je 78 novih.

Odstop Štiha z mesta programskega tajnika obžalujejo, je navedel Virant. Izpraznjeno mesto v svetu stranke bodo nemudoma zapolnili, Štih pa ostaja, dokler bo tako želel, član stranke. Sicer pa stranka DL po Virantovih navedbah »kljub težkim okoliščinam ostaja trdna in neomajna v svojih stališčih«.

Deli s prijatelji