NEVŠEČNOSTI

Dež in veter pustošila po Sloveniji! Drevesa zaprla cesto, hiše zalite

Objavljeno 11. december 2017 09.19 | Posodobljeno 11. december 2017 09.19 | Piše: S. U.

Dež in močan vetru, ki sta v nedeljo zvečer dosegla Slovenijo, sta ponekod povzročila precej težav.

LJUBLJANA – Dež in močan veter, ki sta v nedeljo zvečer dosegla Slovenijo, sta ponekod povzročila precej težav. Na Obali so narasle vode zalile številne objekte in ceste, močan veter pa je odkrival strehe in podiral drevesa na Notranjskem in Kočevskem.

Na cesto Belvedere–Strunjan v občini Izola se je zjutraj usul plaz. Še dva zemeljska plazova sta se sprožila na cesto med Lucijo in Kortami v občini Piran. Več plazov se je sprožilo tudi na cesti med Šmarjami in Dragonjo.

Meteorne vode zaradi močnega deževja so ponoči zalivale hiše v Parecagu, Piranu, na Zgornjih Škofijah in v Kortah nad Izolo. Objekte je zalivala tudi reka Dragonja, kažejo podatki na spletnih straneh Centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje.

Veter, podrta drevesa, dež ...

Na Notranjskem in Kočevskem je številne nevšečnosti povzročal veter. V Logatcu so podrta drevesa zaprla cesto Laze–Logatec. Delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranili več podrtih dreves na relaciji Mlaka pri Kočevju–Kočevska Reka in v Kočevski Reki. V Kočevju je veter odkril streho stanovanjske hiše.

Nevšečnosti je veter povzročil tudi v občini Loška dolina. V podjetju Kovinoplastika Lož je odkrilo streho skladišča gotovih izdelkov. Podatkov o škodi za zdaj še ni. Na Rakeku je voda zalivala klet, v Loški dolini pa je odkrilo streho garaže.
Po napovedih vremenoslovcev bo danes oblačno, popoldne se bo ponekod oblačnost trgala. V severovzhodnih krajih bo 
 

Kaj pa danes?

Po napovedih vremenoslovcev bo danes oblačno, popoldne se bo ponekod oblačnost trgala. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo še padavine, ki pa bodo popoldne slabele in marsikje prehodno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1800 metri nad morjem. Pihal bo zmeren, ponekod tudi močan južni do jugozahodni veter, ki se bo čez dan še nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, ob morju do 16 stopinj Celzija.

 

Deli s prijatelji