PRODAJA

Delo: Samo še danes nezavezujoče ponudbe za Večer

Objavljeno 07. maj 2012 11.32 | Posodobljeno 07. maj 2012 11.32 | Piše: S. J., STA

Drugi fazi, ki se zaključuje danes, sledi oddaja zavezujočih ponudb za nakup Večera.

Ugiba se, ali bo med ponudniki tudi avstrijska Styria.

LJUBLJANA – Časopisno in založniško podjetje Delo, ki prodaja Večer, samo še danes pričakuje nezavezujoče ponudbe za omenjeni časnik. Danes se namreč izteka druga faza javnega zbiranja pisnih ponudb za nakup 202.788 delnic oziroma 79,24-odstotnega deleža časopisno-založniške družbe Večer. Avstrijska Styria naj bi odločitev o oddaji ponudbe sprejela danes.

Rok za oddajo nezavezujočih ponudb se izteče danes

V prvi fazi so lahko ponudniki izrazili interes za sodelovanje v postopku prodaje Večera, druga faza pa se bo končala z oddajo nezavezujočih ponudb, ki jih morajo zainteresirani ponudniki, ki so bili izbrani za sodelovanje v drugi fazi, oddati najpozneje danes.

Tretja faza se bo končala z oddajo zavezujočih ponudb. Rok za oddajo bodo tistim, ki jih bo prodajalec izbral za sodelovanje v tretji fazi, poslali. Četrta faza se bo začela z odpiranjem zavezujočih ponudb. V tej fazi sledijo pogajanja za oblikovanje prodajne pogodbe in določitev končne cene.

Tokratni mednarodni razpis za prodajo Večera je že drugi po vrsti.

Bo ponudbo oddala tudi avstrijska Styria?

Časnik Delo je v petek poročal, da večjih kupcev iz tujine po mnenju poznavalcev ni pričakovati, prav tako še ni odločitve, ali bo ponudbo oddal avstrijski medijski koncern Styria, v katerem so pred časom potrdili načelni interes za nakup. Dokončno naj bi se v Styrii, ki je tudi lastnik brezplačnika Žurnal, odločili danes. Neuradno je sicer slišati, da bi ponudbo za Večer lahko oddalo tudi slovensko podjetje.

Večerovi novinarji v pričakovanju resnega lastnika

Novinarji Večera so objavo razpisa pozdravili, saj so prepričani, da nerešena zgodba, vezana na lastništvo družbe, traja že predolgo. Kot so poudarili, si želijo resnega, strateškega in dolgoročnega lastnika, ki bo imel vizijo in strategijo razvoja Večera.

Delo je k prodaji zavezano zaradi presežne koncentracije, ki jo je leta 2009 ugotovil Urad RS za varstvo konkurence (UVK). Razpis je izdan skladno s soglasjem UVK, ki je Delu dovolil, da prodajo sklenejo do konca letošnjega leta.

Deli s prijatelji