TOŽENA STRANKA

Damijan Janković dolguje skoraj 900 tisočakov

Objavljeno 22. januar 2013 21.15 | Posodobljeno 22. januar 2013 21.15 | Piše: M. U.

Družba Composita, njen solastnik je Jankovićev sin, na sodišču zaradi neplačane kupnine za parcele.

Damijan Janković (35) je 17 let mlajši Maxime nadel zaročni prstan, nekaj časa pa tudi že živita skupaj.

NOVA GORICA – Družba Composita oziroma njen solastnik Damijan Janković bo 1. februarja na sodišču v Ljubljani, kot tožena stranka, pojasnjevala podrobnosti dolga v višini 878.248 evrov. Za omenjeno vsoto namreč Composito toži stanovanjski sklad občine Nova Gorica, je poročalo Delo. Skoraj 900.000 evrov je 45 odstotkov kupnine za 17 parcel v Rožni Dolini, ki jih je Composita od sklada kupila pred petimi leti.

Novogoričanom je Composita plačala le 55 odstotkov kupnine

Preostanek dolga, torej omenjenih 878.248 evrov, pa naj bi poravnali desetih dneh po pridobitvi gradbenega dovoljenja za komunalno opremo. Poleg tega bi Composita morala z novogoriško občino skleniti pogodbo o opremljanju, ki bi določila vse obveznosti investitorjev gradnje objektov na območju OPPN Rožna Dolina 3 – Liskur in ki je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja. A do zdaj Jankovićevo podjetje ni izpolnilo nič od dogovorjenega. V stanovanjskem skladu novogoriške občine pravijo, da so že septembra 2011 vložili tožbo proti družbi Composita za plačilo preostalega dela kupnine. Nato je v začetku leta 2012 Composita odgovorila na tožbo, kjer prereka tožbene navedbe in pravno nadziranje ter priznava sklenjeno kupoprodajno pogodbo.

Composita je v stoodstotni lasti Electe.

Janković še čaka na gradbeno dovoljenje

Damijan Janković je za Delo dejal, da še nimajo gradbenega dovoljenja za omenjeni kompleks, in dodal: »Plačilo drugega obroka kupnine zapade ob pridobitvi gradbenega dovoljenja.« A na novogoriški občini trdijo, da je iz takega ravnanja Composite očitno, da so vsi razlogi za nepridobitev dovoljenja izključno na strani Jankovićevega podjetja. Poudarjajo, da so še pred vložitvijo tožbe pozivali družbo Composita naj izpolni svoje obveznosti.

 

Deli s prijatelji