NA CESTI

Črni dan za CPL: odpovedi in incidenti

Objavljeno 07. marec 2013 14.53 | Posodobljeno 07. marec 2013 15.03 | Piše: T. L.

Od 264 zaposlenih delavcev jih bo le okoli 40 začasno obdržalo delo.

LJUBLJANA – Žalosten je današnji dan za zaposlene še enega slovenskega gradbinca, ki je stopil na pot propada. Kot smo poročali, delavci Cestnega podjetja Ljubljana (CPL), ki je v stečaju, prejemajo odpovedi delovnega razmerja. Od 264 zaposlenih delavcev jih bo tako le okoli 40 začasno obdržalo delo. Delavcem so v podjetju med drugim dolžni štiri plače, na zavod pa se morajo prijaviti 28. marca.

Na sedežu podjetja se je oglasila tudi policija, saj so policisti prijeli moškega, ki je včeraj popoldne prišel v poslovne prostore CPL na Stolpniški ulici v Ljubljani in ukradel več listin o prenehanju zaposlitve. Njegovo dejanje so zabeležila kamere, varnostniki pa so o vsem skupaj obvestili policiste. Po poročanju Pop TV je moški v prostor vstopil kar s ključem. Policisti so hitro odkrili osumljenca in ga pridržali, zbiranje obvestil pa še ni končano.

Izklopljena elektrika?

Po poročanju Financ pa naj bi se pred prihodom stečajnega upravitelja Veljka Jana zgodil incident, ko naj bi uničili več poslovne dokumentacije ter poskušali z računalniškega strežnika izbrisati del podatkov. Ker naj bi se pri tem zapletlo, naj bi ob prihodku Jana v podjetju izklopili elektriko in internetno povezavo, Jan pa menda ni našel nikogar od odgovornih.

Kot še poročajo Finance, naj bi prijavo skupaj z dokumentacijo prejel tudi Nacionalni preiskovalni urad (NPU), kjer pa predkazenskih postopkov ne komentirajo. Že pred časom so na policiji in NPU potrdili, da v zvezi z dogajanjem v CPL in KPL poteka več predkazenskih postopkov. 

 

Deli s prijatelji