ODPOVEDI

CPL odpušča več kot dvesto delavcev

Objavljeno 07. marec 2013 09.29 | Posodobljeno 07. marec 2013 08.38 | Piše: A. K.

Delavci Cestnega podjetja Ljubljana bodo prejeli odpovedi delovnega razmerja.

Okoli 40 jih bo delo začasno obdržalo.

LJUBLJANA – Delavcem bodo odpovedi vročali dopoldne, in sicer v dveh skupinah, so povedali na zavodu za zaposlovanje, katerega predstavniki bodo delavcem na voljo za informacije glede prijave na zavod, denarnega nadomestila za čas brezposelnosti in obveznega zdravstvenega zavarovanja. Delavci se bodo lahko v evidenco prijavili po preteku 15-dnevnega odpovednega roka. Zaposlenih je 264 delavcev, od katerih pa jih bo okoli 40 delo začasno obdržalo.

Ostali brez zadnjih štirih plač

Zavod je delavcem za 28. marec zagotovil poseben termin za prijavo na ljubljanskem uradu za delo. O stečaju so obvestili tudi jamstveni, preživninski in invalidski sklad, katerega predstavniki bodo prav tako na voljo za informacije. Do izplačil iz sklada bodo delavci upravičeni po tem, ko bodo svoje terjatve prijavili v stečajnem postopku. Družba delavcem med drugim dolguje zadnje štiri plače.

Cestno podjetje Ljubljana (CPL) je v stečaju od 26. februarja, stečaj pa so zaradi neizplačanih plač zahtevali delavci. Upniki lahko terjatve prijavijo do vključno 27. maja. Lastnik sistema CPL Ranko Mimović je sicer napovedal vložitev pritožbe na sklep o začetku stečajnega postopka.

Deli s prijatelji