NENADOMA ZBOLELA

Zlorabe v zdravstvu: namesto ministrice je na zaslišanje prišlo opravičilo

Objavljeno 01. december 2017 14.20 | Posodobljeno 01. december 2017 14.20 | Piše: STA, P. Pa.

Ministrica za zdravje naj bi imela »nenadne in nepričakovane zdravstvene težave«.

Kandidatka za ministrico za zdravje Milojka Kolar.

LJUBLJANA – Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc bi morala danes pričati pred preiskovalno komisijo DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic, a so ji prihod preprečile zdravstvene težave. Člani parlamentarne preiskovalne komisije so tako namesto ministrice Kolar Celarčeve dočakali opravičilo. Iz njenega kabineta so namreč zjutraj sporočili, da so ji prihod preprečile »nenadne in nepričakovane zdravstvene težave«.

Drugih zaslišanj za današnjo sejo ni bilo predvidenih. Člani bodo zato zgolj razpravljali o delu komisije, in to za zaprtimi vrati. Komisija je sicer aprila sklenila, da bo na zaslišanje povabila vse zdravstvene ministre od leta 2009, tudi zdajšnjo ministrico.

Komisija je že pripravila vmesno poročilo, ki ga je DZ 22. novembra tudi sprejel. Med drugim je ugotovila sum, da naj bi odgovorni v kliničnih centrih Ljubljana in Maribor zavestno kršili zakon o javnem naročanju, delovali naj bi negospodarno in nezakonito.

Deli s prijatelji