KAJ SE DOGAJA?

Židan in Počivalšek nočeta na praznovanje h Glaserju

Objavljeno 04. december 2015 12.31 | Posodobljeno 04. december 2015 15.39 | Piše: A. L.

Odpovedala sta udeležbo na slavnostni akademiji ob obletnici Perutnine Ptuj.

LJUBLJANA, PTUJ – Dva ministra sta danes odpovedala udeležbo na slavnostni akademiji ob 110. obletnici Perutnine Ptuj (PP). To so danes sporočili iz kabineta ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana in ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

To so sporočili le dva dni po tem, ko so v Perutnini Ptuj potekale policijske preiskave – preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urad so v sredo izvedli vrsto hišnih preiskav in pridržali štiri člane uprave Perutnine Ptuj, in sicer Romana Glaserja, Nado Krajnc, Toneta Čeha in Milana Čuša, ki jih sumijo zlorabe položaja. Vsi štirje perutninarji so seveda zgolj osumljeni, ne pa tudi obsojeni oziroma jim krivda ni dokazana.

Na odgovor še čakamo

Ali je vzrok iskati v tem, smo vprašali oba ministra. Dodali pa smo tudi vprašanje, ali potemtakem to pomeni, da verjameta v krivdo predsednika uprave Perutnine Ptuj.

Iz MGRT so odgovorili: »V imenu ministrstva se bo dogodka udeležil gospod Marko Drofenik, direktor Direktorata za regionalni razvoj, minister pa je gostiteljem današnje prireditve poslal tudi pisno voščilo. Kot veste, ima pred tem predstavitev prvega svežnja ukrepov S4 in javnega razpisa MIZŠ in MGRT na področju RRI.«

S Počivalškovega ministrstva še nismo prejeli odgovorov.

Za komentar smo poskušali priklicati Glaserja, a je telefon zvonil v prazno.

Deli s prijatelji