NAPAKE IZ PRETEKLOSTI

VIDEO: Popovič Pukšiču: Hčer si pretepel pred ljudmi

Objavljeno 23. december 2013 17.55 | Posodobljeno 23. december 2013 17.55 | Piše: S. N.

Franc Pukšič postaja prava zvezda med uporabniki družabnih omrežij.

LJUBLJANA – Med uporabniki družabnih omrežij v zadnjem času kroži izsek iz septembrske oddaje Vroči stol, v kateri sta se soočila poslanec državnega zbora in stranke SLS Franc Pukšič ter koprski župan Boris Popovič. Slednji mu je v bolj pikantnem delu debate namreč očital, da je javno pretepel svojo hčer na neki veselici. Prav tako ga je obtožil nepotizma, saj naj bi zaradi zvez zaposlil tako sina kot hčer.

Poslanec se je branil, da jo je upravičeno pretepel, ker cigarete škodujejo njenemu zdravju, in jo je v bistvu s pretepom obvaroval. Incident sicer izhaja iz leta 2003, ko je bil Pukšič še župan Destrnika pri Ptuju in kandidat na listi demokratske stranke. Kasneje je v pogovoru s svojimi poslanskimi kolegu izrazil obžalovanje zaradi nasilnega vedenja do svoje hčerke ter zavedanje, da je ravnal neprimerno.

V času krize bi potoval

Sicer pa poslanec SLS zaradi svoje vzkipljive narave postaja prava zvezda med spletnim občinstvom. Še nedolgo nazaj ga je razjezila poslanka PS in podpredsednica državnega zbora, Renata Brunskole. Na seji državnega zbora je popolnoma izgubil živce.

Zanimanje slovenske javnosti je pritegnil tudi lani, ko je želel v času krize potovati. Takrat so njemu in še trem članom komisije za Slovence po svetu kljub nasprotovanju opozicije in koalicijske Državljanske liste davkoplačevalci plačali šestdnevno turnejo po Južni Ameriki. Pukšič si je sprva sicer želel potovati devet dni in bojda razvajanje v poslovnem razredu. 

Deli s prijatelji