STE PRIPRAVLJENI?

Tri, dva, ena – in sezonske razprodaje so tu

Objavljeno 10. julij 2011 11.31 | Posodobljeno 10. julij 2011 11.31 | Piše: T. L./STA

Večina trgovcev je sicer letos cene izdelkov znižala že pred uradnim začetkom razprodaj

Za ljubitelje nakupovanja se obetajo prijetni dnevi
LJUBLJANA – Slovenski trgovci bodo v ponedeljek začeli poletno sezonsko razprodajo tekstila in obutve, med katero bodo občutneje znižali cene izdelkov. Večina trgovcev je letos cene izdelkov znižala že pred uradnim začetkom razprodaj v okviru raznih akcijskih ponudb in popustov.

Trgovec trajanje sezonske razprodaje določi v skladu s svojo poslovno odločitvijo, pri čemer pa trajanje razprodaje ne sme trajati več kot 60 dni, so sporočili z Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Označeni morata biti stara in nova cena

Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatke o vrsti blaga, odstotku znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj četrtino vrednosti blaga, ki je na razprodaji.

Pomembno je, da trgovci pred uvedbo popusta ali razprodaje ne dvignejo cen izdelkov in jih nato znižajo samo zaradi tega, da bo popust v odstotkih tako večji, kar seveda privablja kupce, saj gre v tem primeru za navidezna znižanja oziroma za navidezno razprodajo.
Deli s prijatelji