KRIVICA

Thaler: Logično je, da bo tako kot pri Špancu – nisem kriv

Objavljeno 08. julij 2011 11.43 | Posodobljeno 08. julij 2011 12.16 | Piše: A. L.

O morebitni tožbi Zoran Thaler še vedno noče govoriti

Zoran Thaler na facebooku o kolegu Špancu
BRUSELJ, LJUBLJANA – Evropski urad za boj proti goljufijam (OLAF) je ugotovil, da je bil španski evroposlanec izzvan od Sunday Timesa – ni šlo za goljufijo, temveč za nelegalno »novinarsko« provokacijo Murdochovega imperija. To je včeraj zvečer na svojem zidu facebooka objavil nekdanji evropski poslanec Zoran Thaler, ki pravi, da je logično, da bo tudi v njegovem primeru ugotovljeno tako.

Tožba še v zraku

Na vprašanje, ali bo zdaj končno tožil, pa Thaler ni želel biti konkreten: »Pustimo času čas ...« Izpostavil je, da je odstopil, čeprav nekriv, zato da se okoliščine poskusa medijske diskreditacije v miru in brez pritiskov raziščejo in pojasnijo.

Španski primer je identičen

»Španski primer je identičen mojemu (ni sprejel denarja, ni poslal računa itd.). Logično je pričakovanje, da bo tudi v mojem primeru tako. Morda se bo sčasoma pokazalo tudi, kdo je komplot dejansko organiziral, kdo izbiral tarče, po kakšnem kriteriju, kdo je montiral nezakonite posnetke in kje so tisti deli posnetkov, ki so argumenti zame, in zakaj niso bili vključeni,« je sklenil Thaler.

Štiri so ujeli na limanice

Spomnimo, novinarja Sunday Timesa sta Thalerju ponujala 100 tisočakov, če bo glasoval tako, kot bo njun naročnik zahteval. Thaler je sicer glasoval, kot so mu naročili, vendar računa ni izstavil niti ni dobil denarja. Po škandalu je Thaler krivdo zanikal, češ da je želel ugotoviti, kdo stoji za vsem tem. A še preden mu je to uspelo, je Thaler pristal na naslovnici omenjenega medija v družbi še dveh poslancev: Avstrijca Ernsta Strasserja in Romuna Adriana Severina. Kasneje so razkrili, da je vpleten še en evropski poslanec, in sicer Španec Pablo Zalbo Bidegain.
Deli s prijatelji