HIT

Svetniki proti zabavišču, a za odpoklic nadzornika

Objavljeno 22. avgust 2011 21.25 | Posodobljeno 22. avgust 2011 21.25 | Piše: D. P./STA

Mestna oblast meni, da je na Goriškem že preveč igralnic

Svetniki so očitno proti novemu zabavišču (fotografija je simbolična)

NOVA GORICA – Novogoriški mestni svetniki so na izredni seji mestnega sveta na pobudo Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo sprejeli sklep o negativnem mnenju do podelitve koncesije za opravljanje igralniške dejavnosti v Vrtojbi. Zanjo je zaprosila družba Alea Iacta, ki želi v sosednji občini zgraditi zabaviščno-igralniški center.

Regija potrebuje kreativna delovna mesta

Ne glede na naklonjenost do novogoriške igralniške družbe Hit so bili novogoriški svetniki v večini mnenja, da je igralnic na Goriškem preveč, odgovornega igralništva pa premalo. Svetniki so se v razpravi še strinjali, da regija potrebuje nova kreativna delovna mesta, ki jih nova igralnica ne bi prinesla.

Ob koncu razprave so z 22 glasovi za in enim proti podprli sklep, s katerim Mestna občina Nova Gorica izreka negativno mnenje k vlogi za družbo Alea Iacta za opravljanje igralniške dejavnosti na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba.

Podpirajo odpoklic Podbevška

V nadaljevanju izredne seje so svetniki podprli sklep o seznanitvi s predlogom za razširitev dnevnega reda skupščine Hit in zahtevo po odpoklicu predsednika nadzornega sveta Gorazda Podbevška. Predlagani sklep so razširili s pooblastilom županu Mateju Arčonu, da v primeru zavrnitve njihove zahteve po odpoklicu Podbevška na skupščini uporabi še edino preostalo možnost, to je sodno pot.

Deli s prijatelji