AGROKORJEVE TEŽAVE

»Slovenci smo Mercator zgradili na svojih plečih, ne smemo dovoliti njegovega propada«

Objavljeno 11. april 2017 23.44 | Posodobljeno 11. april 2017 23.44 | Piše: A. L.

Mercator je največji delodajalec v Sloveniji, ki zaposluje preko 10.000 ljudi, v celotni verigi pa na podjetju sloni celo okoli 100.000 slovenskih delovnih mest.

LJUBLJANA – »Od uprav pričakujem, da zagotovijo ne samo stabilnost družbe, temveč tudi, da zmanjšujejo zadolženost Mercatorja, da se ne kopičijo novi dolgovi in da se omogoča dolgoročen nadaljnji razvoj delovnih mest,« je izjavil predsednik vlade Miro Cerar. »Ne smemo namreč dovoliti, da bi Mercator propadel oziroma da bi se stanje poslabšalo.« Poudaril je, da je ključno vsako delovno mesto v Mercatorju: »Še več, Slovenci smo Mercator zgradili na svojih plečih, ne smemo dovoliti njegovega propada. Uspeh Mercatorja je vedno bil tudi uspeh Slovenije.«

Mercator je največji delodajalec v Sloveniji, ki zaposluje preko 10.000 ljudi, v celotni verigi pa na podjetju sloni celo okoli 100.000 slovenskih delovnih mest, piše v sporočilu iz kabineta predsednika vlade.

Predsednik vlade je danes zjutraj na skupnem srečanju sprejel novega predsednika uprave Mercatorja Tomislava Čizmića, direktorja Mercatorja v Srbiji Aleksandra Seratlića in Ivana Karadžića, direktorja Mercatorja v Črni gori. Predsedniku vlade so prisotni zatrdili, da Mercator ne glede na težave Agrokorja posluje dobro in da ostaja stabilno podjetje v regiji. Svoje poslovanje bodo podrobneje predstavili tudi v petek na izredni seji, ki so jo zahtevali slovenski nadzorniki.

Deli s prijatelji