JAVNI POZIV

Rodovnik ni pogoj: policija kupuje dva konja in šest psov

Objavljeno 08. december 2017 19.42 | Posodobljeno 08. december 2017 19.42 | Piše: M. U.

Ponudbe je mogoče oddati v več terminih.

Ministrica Kresalova je odstopila, konje prodajajo ...

LJUBLJANA – Ministrstvo za notranje zadeve je danes na spletni strani objavilo javni poziv za nakup šestih psov in dveh konj za potrebe policije oziroma za opravljanje operativnih nalog. Ponudbe je mogoče oddati v več terminih, prvi rok za oddajo je 20. december za konja in 12. marec 2018 za pse.

Rodovnik ni pogoj nakup

Zahtevane so določene karakteristike psov, ki mora po zunanjosti ustrezati pasemskemu tipu delovnih službenih psov pasme nemški ovčar, belgijski ovčar ali rotvajler. Rodovnik ni pogoj za njegov nakup. Ponudnik lahko ponudi enega psa ali več, a naročnik ni zavezan kupiti vseh.
Pes ne sme biti mlajši od desetih mesecev in ne starejši od 36. Skladno s predpisi, ki urejajo področje varstva živali, mora biti cepljen proti steklini in mikročipiran. Od dneva cepljenja proti steklini do dneva prvega preizkusa mora preteči več kot mesec dni.

Pes, ki je ugriznil ali kako drugače poškodoval človeka, ne sme opravljati prvega praktičnega preizkusa, če od ugriza oziroma poškodbe še ni minilo obdobje, določeno s predpisi o varstvu živali. Preizkus psa bodo opravili v oddelku za šolanje službenih psov policije na Gmajnicah. O datumu in uri preizkusa bodo ponudniki obveščeni naknadno.

Ponudbe za nakup dveh konj je mogoče oddati v več terminih, prvi rok pa je 20. december. Konj mora biti pol- ali toplokrvni jahalni moški kastrat, star od štiri do devet let, z vihro najmanj 168 centimetrov. Rodovnik ni pogoj za nakup.

Deli s prijatelji