VREMENSKI PREOBRAT

Prihaja konkretna ohladitev, mogoča tudi slana

Objavljeno 16. april 2017 08.43 | Posodobljeno 16. april 2017 08.42 | Piše: A. L.

Od srede do sobote bo verjetnost padavin razmeroma majhna, ob morebitnih jasnih nočeh pa bo v jutranjem času nevarnost slane.

Slana ima aprila svoje veselje.

LJUBLJANA – Hrvati prihodnji teden ne izključujejo sneženja vse do nižin. Pri nas tako drastično ne bo, so pa vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso) napovedali, da bodo od ponedeljka do sobote naši kraji pod vplivom severnih do severozahodnih vetrov, s katerimi bo iznad severne Evrope in severnega Atlantika pritekal hladen zrak.

Danes dopoldne bo delno jasno in večinoma suho, sredi dneva in popoldne pa bo pretežno oblačno s padavinami, deloma plohami, na Primorskem tudi nevihtami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

image

V prvi polovici noči bo predvsem v zahodni in južni Sloveniji deževalo. Proti jutru bo ponekod po kotlinah nastala kratkotrajna megla.

image

Jutri bo delno jasno, v popoldanskem času bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okrog 0, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj.

image

V torek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Hladnejše bo, meja sneženja se bo spuščala. image

V sredo zjutraj se bo postopno zjasnilo, popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami. Še bo pihal severni do severovzhodni veter.

Nad vzhodno Evropo je ciklonsko območje, preko severnega Balkana se pomika vremenska fronta, ki bo popoldne vplivala tudi na vreme pri nas. Z vzhodnikom bo pritekal nad naše kraje nekoliko hladnejši in spet vlažnejši zrak.

Od srede do sobote bo verjetnost padavin razmeroma majhna, ob morebitnih jasnih nočeh pa bo v jutranjem času mogoča slana.

Deli s prijatelji