KAKA FACA!

Poročila sta se s puško

Objavljeno 02. december 2017 22.20 | Posodobljeno 02. december 2017 22.21 | Piše: L. K.

V soboto sta se poročila Prlek Franjo Bukovec in Hrvatica Mirjam Potočnik. Oba sta strastna lovca, ona tudi trebušna plesalka.

Franjo Bukovec iz Gomile pri Kogu je odličen pek. Za pusta je pekel kot tiger. Zdaj ima za ženo lovko. FOTO: Facebook

ŠTRIGOVA – »Da ne boš kake dlake v kruhi pusto!« se je zadnjič nasmehnila Tanja, ko je na družabnem omrežju zagledala hudomušno fotografijo svojega prijatelja Franja Bukovca iz Gomile pri Kogu, ki se je za pusta našemil v tigra. Franjo je namreč odličen pek, za pusta pa imajo peki še posebno veliko dela.

»Provi si, ja!« ga je takrat pohvalil tudi Polda.

»Kaka faca!« ni skoparil niti Marko.

»Tote tiger pa nede lačen. Ima puno kruha!« pa se je zarežal še Aleš.

Franja Bukovca imajo ljudje zelo radi: v teh dneh za nameček praznuje 41. rojstni dan. Najlepše darilo pa je prejel že nekaj dni prej, in sicer v soboto, ko se je poročil s svojo ljubljeno Mirjam Potočnik, po rodu le čez mejo, iz hrvaške Štrigove.

Popularna fotografija

Franja je spoznala prek svoje prijateljice, ki je bila naposled tudi poročna priča. Mirjam je sicer izjemno zanimiva ženska: je strastna trebušna plesalka in še strastnejša lovka! »Z lovom se ukvarjam že vsaj pet let, pri čemer pa me najbolj boli, da ljudje ne zmorejo razumeti pomembne vloge lovcev, ki skrbimo za naravno ravnovesje prostoživečih živali,« je dejala članica Lovskega društva Fazan iz Štrigove, obenem pa tudi organizatorka letošnjega dvodnevnega druženja lovk iz vse Hrvaške.

V okolju pravljičnega medžimurskega vinorodnega gričevja so se imele menda hudo luštno, še več, lovkam se je obraz kar spremenil, ko so se soočile z urejenim revirjem tik ob slovenski meji, kjer je srnjadi kar mrgolelo. Koliko so je uplenile, ne bi vedeli, vemo pa, da jim je gostiteljica Mirjam, ki jo je pred dnevi vzel naš prleški pek, v slovo zaplesala še trebušni ples.

Ko sta v soboto drug drugemu izrekla usodni da in si nataknila še poročna prstana, je moral, kot je to v navadi, fotograf Matej Ščavničar opraviti še nekaj obveznih poročnih slik. In prav njuna poročna fotografija je že kmalu preplavila našo širšo regijo in ves Balkan!

Ker je tudi Franjo član domače lovske družine iz Koga, se je strinjal z Mirjam, da bo njuna poročna slika – malce lovska. Mirjam je hotela namreč na vsak način imeti v rokah še svojo lovsko puško. In res jo je, s tem pa dala vedeti, če se pošalimo, da našemu mladoporočencu v prihodnje ne bo najlažje. 

 

Deli s prijatelji