SEKS ŠKANDAL

Pornič z ravnateljem in učiteljico pri forenzikih

Objavljeno 21. november 2014 11.33 | Posodobljeno 21. november 2014 11.33 | Piše: Aleš Andlovič

Mnenje strokovnjaka: Pornič je predober, da bi bil zmontiran.

MARIBOR – O ravnatelju in profesorici matematike, ki sta se predajala radostim sredi kabineta na mariborski srednji šoli, (ne)upravičeno razpravlja celotna Slovenija. Da nista počela nič zakonsko spornega, so nam medtem povedali takšni ali drugačni strokovnjaki. Če že nimamo zakonskih omejitev za tovrstno početje, pa moralna načela zagotovo veljajo. Ali naj bi vsaj veljala. Če bi mladoletni dijak sredi pouka (tudi odmor se šteje za čas pouka) na stranišču, ker svojega kabineta seveda nima, oralno zadovoljeval svojo sošolko, bi za oba sledil najmanj disciplinski ukrep, če jima ne bi celo pokazali poti s šole. »Seveda bi bila dijaka ustrezno kaznovana. Verjetno bi se našel kakšen ravnatelj, ki bi oba vrgel s šole,« nam je dejal nekdanji ravnatelj srednje šole, ki v zadnjih letih opravlja le še učiteljske dolžnosti.

A ko to počneta ravnatelj in profesorica, jima v bran skoči celotna Slovenija, medtem ko o kakršnih koli sankcijah za šolnika nihče niti slišati noče. Je pa črna ovca postal dijak, ki je kratki šolski pornič posnel. Še dobro, da njegova identiteta ni znana, saj bi sledil javni linč. Resda bi fant, morda je bilo celo dekle, kršil zakonske prepovedi, a se mu (ji) sankcij ni treba bati. Izvedeli smo, da sta ravnatelj in profesorica policiji prijavila kaznivo dejanje prepovedanega snemanja. Ko sta to izrekla, so jima možje v modrem razložili, da lahko to prijavi le oškodovanec. Ker sta hotela odnesti celo kožo in ne priznati, da so ju zalotili, sta pač dejala, da je posnetek zmontiran ter da sta omadeževana njuna čast in dobro ime.

Prepovedano snemanje

Posnetek enajst sekund dolgega porniča, ki bo zagotovo marsikomu spremenil življenje, smo pokazali tudi odličnemu poznavalcu videotehnologije. Vprašali smo ga, ali je s posnetka razvidno, da bi lahko bil montaža. »Glede na njegovo kakovost je razvidno, da je bil narejen z mobilnim telefonom, zato je tudi nekoliko slabša. Tukaj se stvar zaplete. Pri slabših posnetkih je zelo težko narediti dobro montažo. Glede na čiste linije med obema glavnima akterjema in ozadjem je zelo zelo malo verjetno, da gre za zmontiran posnetek. Za dokončno oceno pa bi bilo treba vložiti kar nekaj časa in imeti ustrezno tehnologijo,« nam je dejal strokovnjak, ki zaradi svoje kočljive službe ne želi biti imenovan.

Izdajalska prstana

Ravnatelj in profesorica nista samo podala kazenskih ovadb na policiji, stopila sta tudi pred novinarje in javno dejala, da tega nista počela. Policisti so se o poteku preiskave zavili v molk, izvedeli pa smo, da so posnetek poslali v forenzični laboratorij, kjer bodo na oddelku za digitalno forenziko ugotavljali, ali je pristen ali ne. Če se bo ugotovilo, da ni zmontiran, se obema glavnima akterjema slabo piše. Potem sta oba, tako ravnatelj kot profesorica, pred slovensko javnostjo lagala in nedopustno je, da bi še lahko poučevala na kateri koli šoli.

Deli s prijatelji