SLOVO

Politični samomor Alenke Koren Gomboc

Objavljeno 08. februar 2013 20.00 | Posodobljeno 08. februar 2013 20.01 | Piše: S. J.

Včeraj je iz poslanskih klopi odšla poslanka SDS.

V državnem zboru.

LJUBLJANA – »Človeku ni težko napraviti nekaj dobrih del, težko pa je delati dobro vse življenje in nikoli storiti zlega,« je, če sklepamo po njenem facebookovem profilu, eno od priljubljenih življenjskih vodil zdaj že nekdanje poslanke SDS Alenke Koren Gomboc. Če bi se držala svojega mota, se zaradi spornih dejanj najbrž ne bi znašla v središču pozornosti.

V parlament prišla oktobra

Naj spomnimo: Koren Gombočeva je stolček v parlamentu zasedla konec oktobra, ko je nadomestila Ljuba Žnidarja. Ta se je iz parlamenta umaknil na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Skoraj hkrati, ko se je kot novo ime pojavila v poslanskih vrstah SDS, so vzklila tudi namigovanja o ponarejenem srednješolskem spričevalu. Da bi dokazala, da je spričevalo pristno, čeprav o nasprotnem pričajo žigi, napačno izpolnjeni obrazec in podpis ravnatelja, je predložila priporočilo, ki naj bi ga po redni odpovedi delovnega razmerja dobila od banke SKB. Nato pa se je izkazalo, da je ponarejeno tudi priporočilo ...

Laži o življenjepisu

Prah se še ni dobro polegel, ko je na dan prišlo, da je zavajala tudi o življenjepisu. Na strani SDS je zapisala, da je iz podjetja Miklavc, v katerem je bila zaposlena, morala oditi, ker sta se lastnika razšla, a dejansko je morala oditi zaradi kršitev delovne discipline.

Praga šole sploh ni prestopila

Zagotovo pa je bila kaplja čez rob razkritje ravnatelja srednje trgovske šole v Mariboru Alojza Veličkega, ki je povedal, da Koren Gombočeva nikoli v življenju ni prestopila praga te šole. Ob tem pa se postavlja vprašanje, zakaj naši poslanci tako radi lažejo o pridobljeni izobrazbi, sploh, ker za poslanca ni predpisana nobena izobrazba. Dovolj je zadostna podpora volivcev, ki pa so jo mnogi med njimi zapravili ravno zaradi laganja o izobrazbi.

SDS čaka izsledke forenzične preiskave

V SDS sicer proti poslanki niso ukrepali, saj čakajo na izsledke forenzične preiskave domnevno ponarejenega spričevala, so pa s strankine spletne strani zbrisali njen življenjepis, kmalu pa naznanili, da se v poslanske klopi vrača Žnidar. Tega je z mesta državnega sekretarja v sredo na podlagi njegove odstopne izjave razrešila vlada. Tako je morala včeraj Koren Gombočeva končati svoj poslanski mandat. Ker je ta trajal manj kot šest mesecev, do poslanskega nadomestila ni upravičena.

Mladostna naivnost

Koren Gombočeva je sicer prek facebooka že konec januarja predstavila svojo različico zgodbe in pojasnila, da nikoli ni bila pravnomočno obsojena ter da proti njej ni vložena nobena obtožnica. Dodala je: »Mladostna naivnost je verjetno že stala tudi koga drugega. Če sem s svojo lahkomiselnostjo pred toliko leti danes prizadela koga izmed vas, se vam pa na tem mestu iskreno opravičujem.«

Deli s prijatelji