POLETNI INVENTAR

Poletni inventar: kdo vse je na plaži?

Objavljeno 14. julij 2011 13.00 | Posodobljeno 14. julij 2011 13.00 | Piše: M. F.

Če bi radi vse poletje tekmovali, si poiščite družbo predanega športnika

Imate dežurnega didžeja na plaži?
Osamele in zapuščene plaže so že prava redkost. Torej tudi vam ne preostane drugega, kot da se podate na tisto, ki jo obiskujejo množice. In skoraj na vsaki boste naleteli tudi na katerega od naštetih.

Mačist: Največkrat mogočen alfa samec, prevzeten, vase prepričan lepotec. Njegov glasni smeh in neslane šal motijo vse, ki so v njegovi bližini. Še posebej lepotice, ki se jim neprestano vsiljuje. V svoji zaverovanosti vase tega ne opazi. Prepričan je namreč, da so vsi pogledi vanj uprti zaradi njegovih mišic. Z njim se ni pametno zapletati.

Osamljen čudak: Je tih, skrivnosten in se že na zunaj razlikuje od ostalih. Pogosto je na plaži malce preveč oblečen, ob sebi pa ima cel kup opreme, ki je ne uporablja: maska, plavutke, ribiška palica ... S seboj vedno prinese ležalnik, da mu je na plaži čim udobneje, in ne skuša navezovati stikov. Vas zanima? Povabite ga na ribolov.

Dežurni DJ-a: Obožuje glasbo. In tisto, ki je pogodu njemu, mora poslušati skoraj vsa plaža. Običajno je klubska z aktualnih glasbenih lestvic. Včasih ob njej zapoje tudi sam. Dejstvo, da je brez posluha, ga prav nič ne moti. Čeprav je takšna glasba všeč tudi vam, vas bo njegov nastop najbrž odvrnil od tega, da bi ga skušali spoznati.

Predan športnik: Na plaži se vedno pojavi opremljen s številnimi športnimi rekviziti: žoga, loparji, fizbi ... Ne odneha, dokler ne nagovori katerega od prijateljev, naj se poda v dvoboj z njim. To, da žoga pada po glavah in brisačah ostalih dopustnikov, namerno spregleda, prav tako kot tudi to, da njegov triumfalni skok v vodo poškropi vse naokoli. Bi radi vse poletje tekmovali? Pridružite se njegovi igri.

Ljubitelj sonca: Izjemno lahko ga boste prepoznali: njegova polt je pretirano zagorela in popolnoma nezainteresiran je za vse, kar se dogaja okoli njega. Ob njegovi brisači je nešteto krem za hitrejše porjavenje in obstojnejšo barvo. Za opozorila o nevarnosti sonca se ne zmeni, a konec koncev s tem ne škoduje nikomur, razen seveda sebi.

Glasen frajer: Še nekdo, ki ga je nemogoče spregledati. Obvezno ga spremlja hladilna torba, polna pijače. Pogosto preklinja in daje neprimerne opazke o (po njegovih kriterijih) nepopolnih dekletih. Seveda tako, da ga ne sliši le njegova družba, pač pa vsi daleč naokoli. Najverjetneje je domačin, ki skuša s svojim obnašanjem vzbuditi zanimanje lepotičke na sosednji brisači. Žal na povsem napačen način.
Deli s prijatelji