MENJAVE

Po Türkovem porazu bi rad h Klemenčiču

Objavljeno 31. januar 2013 19.52 | Posodobljeno 31. januar 2013 19.53 | Piše: A. K.

Zvesti svetovalec nekdanjega predsednika republike naj bi bil precej zagret.

Pred kratkim je dejal, da se ima za profesionalca in ne bi imel nobenih težav z delom za Pahorja.

LJUBLJANA – Nekdanji tiskovni predstavnik bivšega predsednika republike Danila Türka Boštjan Lajovic je po Türkovem porazu na predsedniških volitvah decembra lani ostal uslužbenec urada novega predsednika republike Boruta Pahorja.

Zvesti Türkov svetovalec je takrat na vprašanje, ali bo ostal v uradu predsednika, dejal, da gre za odločitev novega predsednika. Povedal je, da se ima za profesionalca in ne bi imel nobenih težav z delom za Pahorja.

Novi dogovori?

Kljub temu pa si Lajovic glede na govorice prizadeva, da bi dobil zaposlitev v Uradu RS za preprečevanje korupcije, in sicer kot tiskovni predstavnik komisije. Te govorice so prvič zaokrožile kmalu po koncu predsedniških volitev, vendar jih je takrat neuradno zanikal podpredsednik komisije Rok Praprotnik. Po neuradnih informacijah naj bi se z Lajovicem znova dogovarjali, poroča Požareport.

Ni potrdil, a tudi zanikal ne

Govoric, da odhaja v protikorupcijsko komisijo, Lajovic ni potrdil niti zanikal, predsednik Goran Klemenčič pa je dejal, da se trenutno ne ukvarjajo z novimi zaposlitvami, še najmanj pa na področju stikov z javnostjo. Povedal je še, da se ne bi branili novih preiskovalcev, a jim finančno stanje ne dovoljuje, da bi jih zaposlovali.

Deli s prijatelji