DRŽAVNI ZBOR

Pavel Gantar ostaja na čelu DZ

Objavljeno 21. junij 2011 16.35 | Posodobljeno 21. junij 2011 16.35 | Piše: I. P. / STA

Gantar pravi, da ne more oditi kar tako

Poslancem ob plači, pavšalu za delo na terenu in za ločeno življenje plačujemo še dobrega tisočaka na leto za izobraževanje.
LJUBLJANA – Pavel Gantar bo kljub izstopu stranke Zares iz koalicije za zdaj še naprej opravljal funkcijo predsednika DZ. Kot je dejal v izjavi za javnost, je to zelo pomembna funkcija, s katere, tudi če bi želel, »ne more odkorakati kar tako«. Premier Borut Pahor je njegovo odločitev pozdravil in se mu za to potezo zahvalil.

Gantar še vedno pripravljen voditi DZ

»Svojo funkcijo predsednika državnega zbora opravljam tako, kot da bi jo opravljal do konca mandata,« je danes dejal Gantar, sicer član stranke Zares. Če pa bo prišlo do kakšnih sprememb glede njegove pripravljenosti do vodenja DZ, bodo, kot pravi, te spremembe zagotovo usklajene z vsemi dejavniki in političnimi strankami v parlamentu, posebej z največjo stranko. Gantar namreč noče, da bi s kakšno nepremišljeno potezo tudi sam povzročil krizo slovenskega parlamenta. Ne more napovedati, kdaj bi se te morebitne spremembe lahko zgodile, »ker lahko to samo po sebi oslabi funkcijo predsednika DZ«.

Pahor: Izhod iz negotovosti pomeni glasovanje o zaupnici manjšinski vladi

Pahor je Gantarjevo odločitev pozdravil. Kot je dejal, bo pripomogla k temu, da se bo Slovenija v času politične negotovosti lažje in brez velikih političnih, gospodarskih ter socialnih stroškov premaknila bližje k izhodu iz negotovosti. Izhod bo po njegovih besedah verjetno pomenilo glasovanje o zaupnici manjšinski vladi. Če bo to zaupanje dobil, potem se bo najverjetneje odločil tudi za rekonstrukcijo vlade, ki bo ožja, napoveduje premier.

Deli s prijatelji