TO PA NI POLETJE

Oblecite se, danes najhladnejši julijski dan

Objavljeno 10. julij 2014 09.05 | Posodobljeno 10. julij 2014 09.14 | Piše: D. P., STA

Ogrelo naj bi se spet konec tedna, a se temperature še ne bodo ustalile. Bolj poletno vroče bo od 15. julija.

Potrebovali boste ustrezno zaščito pred dežjem (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA – Temperature te dni niso tako visoke, kot smo jih sicer vajeni v juliju. Po napovedih vremenoslovcev bodo danes še nižje, obeta se nam celo najhladnejši julijski dan v zadnjih nekaj letih. Čez dan bo deževalo in ne bo več kot 17 stopinj, kar je za osem stopinj manj od običajnih julijskih temperatur. Poletno vreme lahko pričakujemo šele prihodnji teden.

Najvišja dnevna temperatura bo tako po napovedih Agencije RS za okolje povsem oktobrska, 16 oziroma 17 stopinj Celzija ob dežju, kar pomeni, pet do celo osem stopinj pod julijskim povprečjem.

Ogrelo naj bi se spet konec tedna, a se temperature še ne bodo ustalile. Bolj poletno vroče bo od 15. julija.

Z 52 vročimi dnevi nad 30 stopinj Celzija rekordno vroče ostaja poletje 2003. Lansko in predlansko poletje pa sta bili drugo in tretje najbolj vroče.

Voda zalivala prostore, gasilci na delu

Ob 23.35 je meteorne voda zalila kletne prostore večstanovanjske stavbe na Trubarjevi ulici v Novi Gorici. Vodo so izčrpali poklicni gasilci.

Ob 0.23 je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Šalari v občini Koper. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali okoli deset kubičnih metrov vode.

Ob 19.55 je meteorna voda zalila kletne prostore knjižnice na Glavni ulici v Lendavi. Gasilci so izčrpali 3000 litrov vode ter očistili prostor.

Ob 19.20 je v Ulici 1. maja na Ptuju meteorna voda zalila klet gostinskega objekta. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode.

 

Deli s prijatelji