ŽICA OKUPIRANE LJUBLJANE

Obeti za 2016: Ograda bo Cerarjeva največja napaka

Objavljeno 08. december 2015 09.20 | Posodobljeno 08. december 2015 09.21 | Piše: T. L.

Astrologinja Roža Karan pravi, da se terorističnih napadov v Sloveniji ni treba bati.

LJUBLJANA – Ljudi vedno zanima, kaj bo prinesla prihodnost. Časi se zdijo negotovi, ob soočanju s težavami na osebnih in poslovnih ravneh pa je zelo prisoten še en strah: varnostne razmere v svetu in napadi teroristov, ki so v zadnjem mesecu postali kar žalostna vsakodnevna stalnica, pred katerimi se zdi, da ni varen nihče. In kaj se nam obeta leta 2016? Mora biti Slovence strah terorističnega napada?

O terorističnih napadih: Kdo pa ve za Ljubljano?

Astrologinja Roža Karan se ne boji napadov, za revijo Zarja pravi, da se nam jih v Sloveniji ni treba bati. »Kdo pa ve za Ljubljano, dajte no!« Dodaja, da je strah najslabši. O situaciji z begunci pravi, da so ljudje, ki bežijo iz Sirije, imeli standard, da to niso klošarji. Opozarja, da bo problem nastal, ko se ne bodo imeli kam vrniti, saj njihovo deželo poseljujejo Izraelci. 

Kaj pa aktualna politika Slovenije? Roža pravi, da je nad njo precej razočarana. Pozna astrološke podatke premierja Mira Cerarja in je žalostna zaradi njegovih potez, povezanih z žičnato ograjo. »Poznali smo ga kot čutečega in umirjenega človeka. Res pa je, da je sedanja situacija, ki jo mora reševati Miro, roko na srce, daleč najtežja od vseh političnih trenutkov prejšnjih prvih ministrov. A ta grozljiva ograda se bo izkazala za njegovo največjo napako. Žal je moral slediti navodilom iz Bruslja, predsedniku evropske komisije Junckerju.« Roža se namreč še živo spominja žice okupirane Ljubljane in se sprašuje, ali se nismo nič naučili.

»Ves svet vodi ena sama družina, čas je za duhovno empatijo«

Pravi, da še nismo dovolj na tleh, da bi se odgnali in poleteli, zato bo treba še bolj pasti. Smo pa blizu, da se začnemo vračati k naravi in razmišljati s svojo glavo. Roža pravi, da se za vsemi terorističnimi napadi skriva glavni problem, ki je neviden. Sistematično se uničujejo vse tovarne po Evropi. V razvoj se ne vlaga več. To je zaradi ene same družine na svetu, ki nas vodi. Pravi, da je odgovornost, tistih, ki to vedo, da to povedo naprej. Dodaja, da nas brezčutnost ne bo pripeljala daleč. Rešili nas bodo sočutje, povezanost, sodelovanje. Rešila nas bo duhovna empatija in leto, ki prihaja, je velikanska priložnost, še ljudem na srce polaga astrologinja.

Deli s prijatelji