KRUTO ŽIVLJENJE

Ob 130 evrih penzije nima za kurjavo; bo ženica zmrznila?

Objavljeno 18. januar 2013 18.30 | Posodobljeno 18. januar 2013 18.30 | Piše: E. N.

Kako nepošteno zna biti življenje, dokazuje primer uboge Marije iz Žalca.

Stari kalorifer je Mariji vsaj malo ogrel spalnico, toda povzročil ji je nove skrbi: elektrike je bilo za štiri njene penzije!

Ženica je že v pokoju, toda namesto da bi na stara leta uživala sadove trdega dela, ki jo je spremljalo skozi življenje, se iz meseca v mesec prebija s 130 evri pokojnine. V tem mrazu ji streho nad glavo ponuja borna stara hiška brez urejene kurjave. 

Za elektriko jo terjajo in hočejo 500 evrov!

Da ne bi zmrznila, se Marija ogreva le s štedilnikom na trdo gorivo v kuhinji, mrzle noči pa vsaj za kanček lažje prebedi ob kaloriferju. Toda hudič ji golta elektriko kot nor – prav to je vzrok Marijinih novih skrbi. Elektropodjetje ji je namreč poslalo astronomsko položnico za poračun porabljene električne energije.

Številka pet in dve ničli sta zapisani v polju za znesek, ki ga mora Marija plačati – to so skoraj štiri njene penzije, če vse mesece ne bi nič jedla in pila. Verjetno 500 evrov, ki jih gospodje v kravatah terjajo od nje, Marija v enem kosu sploh še ni videla.

Konec dober, vse dobro: Mariji ni treba skrbeti, položnica bo plačana

Mariji je grozil odklop elektrike, zaradi česar bi v tej zimi verjetno zmrznila. Toda k sreči so jo dobri ljudje, ki poznajo njeno stisko, prijavili v nagradno akcijo Sašo Papp počisti vaš dolg. Bila je izbrana in za položnico ji ne bo treba več skrbeti! Je že plačana!

Si želite, da bi Sašo Papp tudi vam ali nekomu, ki ga poznate, poravnal dolg iz leta 2012? Prijavite se z našim obrazcem – opišite in seštejte svoj dolg ter pustite svoje podatke. Novega izbranca bomo dobili že v ponedeljek zjutraj!

Deli s prijatelji